ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαστική μάχη για τις οφειλές της ΑΓΝΟ

10:38 - 21 Ιαν 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Δικαστική μάχη για τις οφειλές της ΑΓΝΟ
Αρνείται η γαλακτοβιομηχανία Κολιός να πληρώσει οφειλές της πτωχευμένης Αγνό, σε προμηθευτές, τράπεζες και εργαζόμενους, που υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Νίκος Κολιός το πρωί της περασμένης Δευτέρας, 19 Ιανουαρίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, εάν καταβληθούν τα ποσά αυτά η εταιρία θα κινδυνεύσει και η ίδια με λουκέτο.

Η εκδίκαση αγωγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που κατάθεσαν 25 πρώην εργαζόμενοι στην Αγνό, αφορά την ικανοποίηση απαιτήσεων από την Κολιός. Οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι οι δύο εταιρείες λειτουργούσαν, επί της ουσίας ως μία. Υποστηρίζουν ότι είχαν κοινή εμπορική διεύθυνση, κοινό τμήμα προμηθειών, κοινή ζώνη γάλακτος και κοινό οικονομικό διευθυντή, ενώ από το Δεκέμβριο του 2012 και πριν υποβληθεί το αίτημα του κ. Κολιού για υπαγωγή της Αγνό στο άρθρο 99, το σήμα και την εμπορική εκμετάλλευση της τελευταίας, το είχε πάρει η Κολιός. Έτσι ζητούν να πληρωθούν από την Κολιός τα δεδουλευμένα τριών μηνών, τις αποδοχές υπερημερίας πολλών μηνών (ανάλογα τον εργαζόμενο), αφού έπειτα από τη λήξη της απεργίας εκείνοι πήγαιναν στο εργοστάσιο αλλά δεν υπήρχε δουλειά να κάνουν, αλλά και τις διαφορές αποδοχών, καθώς όπως δηλώνουν δεν ελάμβαναν επιδόματα (οικογενειακής κατάστασης, σπουδών, θέσης), ούτε και αυξήσεις ωρίμανσης (3ετίες), μέχρι που καταργήθηκαν με νόμο.


Η πλευρά του Νίκου Κολιού τόνισε ότι η δίκη θα πρέπει να γίνει αφού όμως πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία της πτώχευσης της Αγνό και εάν έπειτα από αυτό δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις των (όποιων) πιστωτών, να ξανατεθεί το θέμα.. Αυτό όμως, σύμφωνα με τους νομικούς των εργαζομένων θα απαιτήσει τουλάχιστον 4-5 χρόνια.


Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έκανε δεκτό το αίτημα. Σημειώνεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου του 2014 έχει τοποθετηθεί σύνδικος στην Αγνό, η προχώρησε στις απολύσεις, στην εκποίηση της περιουσίας της γαλακτοβιομηχανίας, για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές. Οι οφειλές που ανέρχονται στα 50 εκατ. ευρώ πέρα από τους προμηθευτές αφορούν και την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ και την Κολιός ΑΕ.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:46 - 21 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.