ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρίχνει το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου- Ποια πολυεθνική επενδύει 138 εκατ. δολ.

11:04 - 27 Ιαν 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ρίχνει το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου- Ποια πολυεθνική επενδύει 138 εκατ. δολ.
H Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου ανακοίνωσε την μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης εν μέσω προσδοκιών για χαμηλό πληθωρισμό λόγω πτώσης της τιμής του πετρελαίου. 

 

Τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων διαμορφώθηκαν σε 8,75% και 9,75% αντίστοιχα και το προεξοφλητικό επιτόκιο σε 9,25%. Εντωμεταξύ, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η Κυβέρνηση δρομολογεί για τον Απρίλιο την έκδοση ευρωομολόγου ύψους 1,5 δισ. δολ, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έξοδο της Αιγύπτου στις αγορές κατόπιν τετραετίας. 
Σύμφωνα με την έκθεση Global Economic Prospects της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οικονομία της Αιγύπτου το 2014/15 αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 2,9%, έναντι 2,2% το 2013/14.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίων και Ορυκτού Πλούτου, κ. Sherif Ismail, υπέγραψε πρόσφατα 6 νέες συμφωνίες για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές της Δυτικής Ερήμου, στον Κόλπο του Σουέζ και στην Μεσόγειο Θάλασσα, με τις ιταλικές εταιρίες Edison και IEOC, την γερμανική RWE Dea, την βρετανική British Petroleum και την Petroceltic. 
Εντωμεταξύ μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που αναμένεται να τρέξει τα προσεχή έτη, όπως επιβεβαίωσε και ο περιφερειακός της διευθυντής θα είναι αυτή της Νestle. Η οποία έχει δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 138 εκατ. δολ. στην χώρα στους τομείς υγείας, μεταποίησης και ανάπτυξης νέων προϊόντων.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.