ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο συνεταιριστικό γάλα βάζει "μπουρλότο" στις γαλακτοβιομηχανίες

01:00 - 03 Φεβ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Νέο συνεταιριστικό γάλα βάζει "μπουρλότο" στις γαλακτοβιομηχανίες
Κι άλλοι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή της πρώτης ύλης, δηλαδή του γάλακτος που παράγουν στα χέρια τους.
 
Στα "πατήματα" του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, δημιουργήθηκε η Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, όπως μας αποκάλυψε ένας από τους δημιουργούς της ο κ. Μιχάλης Τζίμας. Σύμφωνα με τον ίδιο, κτηνοτρόφοι του Νομού αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή της πρώτης ύλης, δηλαδή του γάλακτος που παράγουν στα χέρια τους, καθώς μέχρι τώρα όπως λέει ήταν αναγκασμένοι να ακολουθούν τις επιταγές ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία ανεβοκατεβάζουν την τιμή κατά τη θέλησή τους. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε προ ημερών η Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, η οποία λανσάρισε γάλα και γιαούρτι με την επωνυμία Γιαννιώτκο (κατά την τοπική διάλεκτο), το οποίο ήδη διανέμεται σε περισσότερα από 50 mini market της περιοχής, ενώ στα σχέδιά της δεν περιλαμβάνονται οι μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες. Όπως μας ανέφερε στην παρούσα φάση τυποποιούν περί τους 2 τόνους αγελαδινό γάλα. Η τυποποίηση των προϊόντων γίνεται σε ένα τοπικό τυροκομείο στα Ιωάννινα, που λέγεται Ζαγόρι.
 
Το πλάνο είναι να αυξηθεί η ημερήσια διαχείριση της πρώτης ύλης ξεπερνώντας άμεσα τους 4 τόνους αγελαδινό, ενώ ανάλογη κίνηση ετοιμάζουν και με το πρόβειο τους γάλα. 
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 03 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.