ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Chipita: Έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στη διευθέτηση για την ΝΙΚΑΣ

11:51 - 05 Φεβ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Chipita: Έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στη διευθέτηση για την ΝΙΚΑΣ
200 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να ρίξει στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας ο επικεφαλής της Chipita Σπύρος Θεδωρόπουλος ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη της παραγωγής τομάτας, όπου δραστηριοποείται από τα τέλη του 2011 οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία της η Wonderplant με ένα πρότυπο συγκρότημα υδροπονικής καλλιέργειας.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρίας τα επόμενα πέντε χρόνια θα πέσουν 200 εκατ. ευρώ σε υδροπονικές καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και επέκταση της υπάρχουσας μονάδας της Wonderplant που βρίσκεται στη Δράμα. Ως προς τη χρηματοδότηση, μέχρι το τέλος του έτους θα κατατεθούν προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο, (που τελεί υπό αλλαγή) επενδύσεις 200 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρα από την ένταξη στον αναπτυξιακό εξετάζεται και η συνεργασία με άλλους επενδυτές στο φόντο φυσικά και των συνολικών εξελίξεων.

 

Σημειώνεται ότι ο δανεισμός της εταιρίας ανέρχεται στα 260 εκατ. ευρώ. Κι αυτό την ώρα που είναι ανοικτό το όλο ζήτημα με την Π.Γ. Νίκας. Η προσπάθεια εκεί είναι να υπάρξει συμφωνία με τις Τράπεζες, στη βάση πρότασης που έχει κατατεθεί από τον Θεοδωρόπουλο, ώστε να μη «χαθεί» μια επένδυση ετών.

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 05 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.