ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΖ: Επί τάπητος σε συνάντηση στο υπουργείο η πίτα των οφειλών

11:06 - 13 Φεβ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΕΒΖ: Επί τάπητος σε συνάντηση στο υπουργείο η πίτα των οφειλών
Την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ΕΒΖ, αναμένεται να ζητήσουν από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου και τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη οι τευτλοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο υπουργείο.

Σημειώνεται ότι απαιτούνται, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις στο ΑΜΠΕ του προέδρου των τευτλοεξαγωγέων Σερρών, Χρήστου Βαρούτη, τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει η ΕΒΖ τα οφειλόμενα της φετινής της καμπάνιας, αλλά και τις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, 18 εκατ. ευρώ απαιτούνται για να πληρωθούν παραγωγοί, τευτλοεξαγωγείς, μεταφορείς, άλλα 5 εκατ, ευρώ για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη φετινή καμπάνια και 8 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές της εταιρείας απέναντι στη ΔΕΠΑ.
Παράλληλα αιτήματα πέρα από την εξόφληση του υπολοίπου 45% των οφειλομένων για τα τεύτλα που παραδόθηκαν το 2014 αποτελούν η αποζημίωση της ασυγκόμιστης παραγωγής, η επίσπευση ανακοινώσεων για την τιμολογιακή πολιτική του 2015 και διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΕΒΖ ΑΕ.
Τέλος αναμένεται να τεθεί από τους από την πλευρά των τευτλοπαραγωγών της Κ. Μακεδονίας η θέσπιση, στο πλαίσιο της τιμολογιακής πολιτικής του 2015, κοινής τιμής, για κάθε κατηγορία ζαχαρικού τίτλου, ανεξαρτήτως του τόπου καλλιέργειας.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.