ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάρμπα Στάθης: Μεγάλες επενδύσεις στη συμβολαιακή καλλιέργεια

01:05 - 03 Μαρ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μπάρμπα Στάθης: Μεγάλες επενδύσεις στη συμβολαιακή καλλιέργεια
Την επέκταση της συνεργασίας του στην συμβολαιακή γεωργία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλίας ΘΕΣγη που εγκαινίασε προ ημερών σχεδιάζει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, προκειμένου έτσι να έχει και πλήρη διαχείριση των προϊόντων της αλλά και πολύ υψηλή ποιότητα.

Οι συζητήσεις τους, όπως μάθαμε, αφορούν πάντα τα κηπευτικά και συγκεκριμένα τέσσερα προϊόντα που εντάσσονται στην προϊοντική γκάμα της εταιρείας, δηλαδή μπρόκολο, μαρούλι, λάχανο και φασολάκι.

Σημειώνεται ότι τα συνολικά στρέμματα που διαχειρίζεται ο Συνεταιρισμός, ο οποίος ιδρύθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια, για τα κηπευτικά είναι 2.500 στρέμματα. Με 64 μέλη αγρότες-παραγωγούς, καλλιεργήσιμες εκτάσεις άνω των 20.000 στρεμμάτων και με μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργούμενων ειδών φυτών -βαμβάκι, σιτάρι, ψηχανθή κ.λπ, ο Συνεταιρισμός έχει ως έδρα τη Λάρισα αλλά εκτείνεται γεωγραφικά σε όλη τη Θεσσαλία. Ηδη λοιπόν η εταιρεία Μπαρμπα Στάθης έχει "αγκαζάρει" 1100 στρέμματα που ανήκουν σε παραγωγούς μέλη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, για την καλλιέργεια αρακά και σπανάκι. Οι πληροφορίες είναι ότι η μέση στρεμματική απόδοση στο σπανάκι θα κυμανθεί από 2 τόνους έως 2,5 τόνους περίπου και στον αρακά τα 800 κιλά. Η συγκομιδή σε σπανάκι ξεκινά αρχές Απριλίου και σε αρακά τέλος Μαΐου.


Συνομιλώντας με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Παναγιώτη Καλφούντζο, μας τόνισε ότι είναι σημαντικό μία εταιρεία όπως ο Μπάρμπα Στάθης που πρωταγωνιστεί στον κλάδο του να συνεργάζεται με τον ΘΕΣγη, καθώς αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφία των μελών του Συνεταιρισμού που αφορά στο συνεχές άνοιγμα νέων προοπτικών τόσο αναφορικά με τις καλλιεργητικές μεθόδους όσο και στο αντικείμενο των παραγόμενων προϊόντων.


Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 16:37 - 02 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.