ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O άνθρωπος που συνδέει την Ιmpala Invest με το Νίκα

01:01 - 04 Μαρ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
O άνθρωπος που συνδέει την Ιmpala Invest με το Νίκα
H είδηση ότι προχωρά η μετάβαση της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς αναμφίβολα χαροποίησε την αγορά για δύο λόγους. 

 

 

O πρώτος διότι δεν θα χαθεί αυτό το ιστορικό σήμα και ο δεύτερος ότι θα περάσει σε ελληνικά χέρια, και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Βιντζηλαίο που του ανήκει η ολλανδική εταιρεία Impala Ιnvest. Θυγατρική της τελευταίας είναι η εταιρεία Βella, με έδρα τη Βουλγαρία, και μέσω αυτής, όπως μαθεύτηκε, θα γίνει και η επένδυση στο Νίκα.


Και μπορεί, όπως ακούγεται, εντός των ελληνικών τειχών τη συνολική διαχείριση της Νίκας να την έχει επ' ώμου ο Σ. Θεοδωρόπουλος της Chipita, όμως στο εξωτερικό θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο επιχειρηματίων, ενώ καθοριστική σε αυτό το επίπεδο θα είναι και η συνεισφορά της θυγατρικής της Βella. O λόγος είναι ότι στη Βella, γενικός διευθυντής είναι ο Παναγιώτης Μακρής, ο οποίος υπήρξε πρώην εκτελεστικός και εμπορικός διευθυντής της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος μπορεί με τις ικανότητές του να συνεισφέρει τα μέγιστα στην αναγέννηση της ιστορικής ελληνικής αλλαντοβιομηχανίας, την οποία και ξέρει πολύ καλά.


Οσον αφορά την Βella, στοιχεία που επιβεβαιώνουν την πρωταγωνιστική της θέση στον κλάδο των αλλαντικών είναι ότι στην Βουλγαρία ελέγχει το 65% της αγοράς, ενώ στα πεδία δράσης της είναι ακόμη οι φυτίνες και τα σφολιατοειδή.


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ο ρόλος της θυγατρικής που διατηρεί το γκρουπ στην Βουλγαρία θα είναι να προεδρεύει και να υλοποιεί τα επιχειρηματικά σχέδια εταιρειών, που ελέγχει σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα με επίκεντρο την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και να χαράζει την στρατηγική εισόδου σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 04 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.