ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΥΡΑΣ: Αδιέξοδο «φλερτ» με τη ΔΕΛΤA και νέες επενδύσεις 75 εκατ. ευρώ

09:14 - 10 Μαρ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΤΥΡΑΣ: Αδιέξοδο «φλερτ» με τη ΔΕΛΤA και νέες επενδύσεις 75 εκατ. ευρώ
Με δυναμικό τρόπο επιχειρεί ο όμιλος ΤΥΡΑΣ να διαμορφώσει νέα δεδομένα στην αγορά γαλακτοκομικών. Το όλο σχέδιο περιλαμβάνει, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τον Όμιλο, επενδύσεις, που την επόμενη πενταετία θα αγγίξουν τα 75 εκατ. ευρώ, προτάσεις εξαγορών, αλλά και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας εμπορικής προώθησης των ελληνικών ΠΟΠ γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδικά της φέτας. 

Στο πλαίσιο αυτό όπως σημείωσε η ηγεσία του ομίλου   μιλώντας σε δημοσιογράφους  στο περιθώριο της εκδήλωσης για την συμπλήρωση 30 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του, τον περασμένο Νοέμβριο υπέβαλε στην MIG πρόταση για την εξαγορά της ΔΕΛΤΑ έναντι 200 εκατ. ευρώ – 100 εκατ. ευρώ σε μετρητά και άλλα 100 εκατ. ευρώ για την ανάληψη τραπεζικών υποχρεώσεων. Ωστόσο η όλη προσπάθεια δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Πάντως την εκδοχή που δημοσιοποίησε η διοίκηση της ΤΥΡΑΣ διαψεύστηκε από την πλευρά της MIG, η οποία δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη τέτοιας πρόταση.  Αναφορικά με ενδεχόμενο ενδιαφέρον του ομίλου ΤΥΡΑΣ για τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Τρικάλων «Τρίκκη», αυτό δεν επιβεβαιώνεται.


Η ανάδειξη των εμπορικών ευκαιριών των τυροκομικών προϊόντων της χώρας αποτελεί πρώτο στόχο, Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Σαράντης, εκ των ιδιοκτητών και διευθύνων σύμβουλος, στόχος είναι ο όμιλος να δημιουργήσει ένα φορέα, ο οποίος θα στηρίξει με καμπάνιες προβολής και στρατηγικές προώθησης ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, που παράγουν διάφορες μονάδες.

Κοινός παρονομαστής θα είναι συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας αλλά και το σήμα της Τυράς, με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας τόσο στα έξοδα προβολής όσο και στη συμφωνίες με τις αλυσίδες λιανικής στο εξωτερικό. Ήδη, μάλιστα, υπάρχει συνεργασία με 3 τυροκομικές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και με την εταιρεία Δελφοί, ενώ γίνονται επαφές με άλλες δυο για τη σύναψη αντίστοιχης συμφωνίας. 


Σημειώνεται ότι τα προϊόντα της Τυράς έχουν παρουσία σε 36 χώρες.


Στόχος είναι οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου ΤΥΡΑΣ να ξεπεράσουν τα 150 εκ ευρώ την επόμενη πενταετία από 86 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι την τελευταία δεκαετία, το σύνολο των επενδύσεων ξεπέρασε τα 212 εκ. ευρώ, ενώ οι προϋπολογισμένες επενδύσεις της επόμενης πενταετίας αγγίζουν τα 75 εκ. ευρώ.


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.