ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Impala Invest: Νέα κίνηση εξαγοράς στον κλάδο των τροφίμων

00:01 - 01 Απρ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Impala Invest: Νέα κίνηση εξαγοράς στον κλάδο των τροφίμων
To πλειοψηφικό πακέτο της Λακωνικής Τροφίμων πέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνικών συμφερόντων ολλανδική επενδυτική εταιρεία Impala Invest, που ήδη έχει καταθέσει από κοινού με την Chipita πρόταση εξαγοράς και της  Π.Γ.Νίκας Α.Β.Ε. που ανήκει στην Global Finance.

Στόχος της Impala, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στηρίξει τη λειτουργία των υποδομών της αλλαντοβιομηχανίας Λακωνική Τροφίμων σε Αθήνα (εργοστάσιο παραγωγής) και Σπάρτη, αλλά να προχωρήσει σε επενδυτικό πλάνο που θα οδηγήσουν την εταιρία σε ανάπτυξη.
 
«Εξασφαλίζονται στο ακέραιο οι θέσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ενώ αναμένεται να ενισχυθεί και ο αριθμός των εργαζόμενων» αναφέρουν πληροφορίες από την Impala, ενώ αναμένεται να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα τόνωσης της παραγωγής με στόχο την επέκταση της παρουσίας των προϊόντων και στα διεθνή ράφια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λακωνική Τροφίμων, ιδρυτής της οποίας είναι ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος από το Δεκέμβριο του 2004 αποχώρησε από την Π.Γ.Νίκας Α.Β.Ε., εκτός από αλλαντικά, παράγει προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο και την ελιά, ξύδι βαλσάμικο, λιαστή ντομάτα κ.α. Το 2013 είχε καταγράψει τζίρο 12,72 εκατ. ευρώ και ζημίες 32.000 ευρώ.
 
Η κίνηση αυτή της Impala εντάσσεται σε ένα συνολικό επενδυτικό πλάνο με επενδύσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα πρόσφατα ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Δημήτρης Βιτζηλαίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη τον οποίο ενημέρωσε για τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρίας. Η Λακωνική Τροφίμων έρχεται σε συνέχεια της απόκτησης βιομηχανίας κατεψυγμένων ζυμών που έχει έδρα στη Μαγνησία, ενώ αποτελεί μόνο ένα μέρος από τους σχεδιασμούς διεύρυνσης της παρουσίας της Impala Invest στην εγχώρια αγορά τροφίμων με κορυφαία κίνηση την πρόταση εξαγοράς της Νίκας.
 
Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.