ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται επενδύσεις στην Τyrbul της Τυράς

00:00 - 06 Απρ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Έρχονται επενδύσεις στην Τyrbul της Τυράς
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βουλγαρικού τύπου, η εταιρεία TYRBUL (ιδιοκτησίας «ΤΥΡΑΣ») εντός της επόμενης διετίας θα επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στη γαλακτοκομική μονάδα της στην πόλη Sliven.

Τα σχετικά κονδύλια θα διοχετευθούν σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, 3 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στο Sliven, 3–5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την αγορά νέων μηχανημάτων, ενώ 7 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν η αυτοματοποίηση και εκμηχάνιση της παραγωγής.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, η επένδυση της TYRBUL στο Sliven χρονολογείται από το 2003 και αποτελεί την πρώτη μονάδα παραγωγής στη Βουλγαρία σκληρού τυριού με το διακριτικό τίτλο «Όλυμπος». Η εταιρεία σχεδιάζει και την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.

Σημειώνεται ότι την τελευταία δεκαετία, το σύνολο των επενδύσεων ξεπέρασε τα 212 εκ. ευρώ, ενώ οι προϋπολογισμένες επενδύσεις της επόμενης πενταετίας αγγίζουν τα 75 εκατ. ευρώ. Αύξηση των πωλήσεων στα 400 εκατ. ευρώ το 2019, εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ να είναι στις αγορές του εξωτερικού, διαμόρφωση του EBITDA στα 70 εκατ. ευρώ επίσης έως το 2019 και απόκτηση μεριδίου τουλάχιστον 20% σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται είναι οι στόχοι που θέτει η διοίκηση του Ομίλου Τυράς για την προσεχή πενταετία.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 19:05 - 05 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.