ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nέο επιχειρηματικό πλάνο για Green Cola με συμμετοχή Γ.Χήτου

09:16 - 11 Ιουν 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Nέο επιχειρηματικό πλάνο για Green Cola με συμμετοχή Γ.Χήτου
Με στόχο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην αγορά αναψυκτικών πίσω από την Coca Cola και μπροστά από την Pepsico – ΗΒΗ η Green Cola με τη συμμετοχή πλέον του Γιάννη Χήτου στο επιχειρηματικό σχήμα σχεδιάζει μια σειρά από κινήσεις.

Αυτές, σύμφωνα με όσα είπε ο εκτελεστικός πλέον πρόεδρος της εταιρίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφορούν τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της που βρίσκεται στην Ορεστιάδα, την κυκλοφορία νέων προϊόντων, την παραγωγική επέκταση εντός και εκτός Ελλάδας με τη μέθοδο του franchise, αλλά και την ενίσχυση της παρουσίας της στα μικρά σημεία πώλησης (με παροχή κινήτρων).

Στηρίζοντας αυτές τις κινήσεις ο κ. Γιάννης Χήτος τοποθέτησε στην επιχείρηση 3 εκατ. ευρώ μέσω απόκτησης του 25% της εταιρείας με αύξηση μετοχικού. Με την ανάπτυξη των ελληνικών brand στα αναψυκτικά η Green Cola βάζει μπρος σχέδιο την μεγαλύτερη διείσδυσή της στη μικρή λιανική και την κρύα αγορά, βαδίζοντας στα χνάρια των πολυεθνικών. Δηλαδή ετοιμάζεται να παραχωρήσει την άδεια εμφιάλωσης και διακίνησης των προϊόντων της σε τοπικούς συνεργάτες/εμφιαλωτές κατά τα πρότυπα των πολυεθνικών εταιρειών αναψυκτικών.

Ήδη έχει υπογράψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης σε Κύπρο και Σερβία ενώ έχει ξεκινήσει επαφές για την υπογραφή αντίστοιχων συμφωνιών σε άλλες τρεις χώρες στα Βαλκάνια. Όπως ανέφεραν ο κ. Περικλής Βενιέρης, εκπροσωπώντας την Green Cola (ΕΠΑΠ) όσο και ο Γιάννης Χήτος η εταιρεία θα συνεχίσει τη δυναμική της πορεία στην Ελλάδα, ενισχύοντας το μερίδιο αγοράς, ενώ θα εντείνει και την προσπάθεια στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι τα αναψυκτικά έχουν εγγενείς δυσκολίες στις εξαγωγές καθώς λόγω βάρους απαιτούν υψηλά κόστη μεταφορών. Πάντως όπως ανέφερε η διοίκηση της Green Cola η αναγνώριση των προϊόντων της εταιρείας από επιχειρηματίες σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή έχει εντείνει την εξαγωγική δράση της. Εσχάτως έγινε παρουσίαση στο Ισραήλ ενώ εξαγωγές γίνονται σε Κύπρο, Σερβία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Αυστραλία και Κίνα.

Σήμερα η εταιρεία ελέγχει μερίδιο 5% στο σύνολο της αγοράς αναψυκτικών και 5,5% στα αναψυκτικά τύπου Cola στην οργανωμένη λιανική όπου έχει παρουσία στο 95% του δικτύου.

Ο τζίρος της εταιρείας το 2014 ανήλθε σε 9 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη της διοίκησης είναι ότι το 2015 θα πιάσει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 ο στόχος είναι ο τζίρος να αγγίξει τα 80 εκατ. ευρώ.

H Green Cola Hellas διαθέτει βιομηχανική μονάδα στη Λεπτή Ορεστιάδας, ενώ από το 2014 έχει συνάψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης αναψυκτικών για λογαριασμό της, με την ΕΑΣ Αργολίδας. Η εταιρεία διαθέτει στις αγορές που δραστηριοποιείται τα δικά της σήματα - GREEN COLA, BLE, GR8, MIX & MATCH - ενώ εμφιαλώνει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλων retailers.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:22 - 11 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.