ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nestle SA: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση των πωλήσεων

10:07 - 13 Αυγ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Nestle SA: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση των πωλήσεων
Ανοδικά κινήθηκαν τα κέρδη της Nestle SA, δηλαδή της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων παγκοσμίως, για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η αύξηση αυτή η οποία οφείλεται στην ανάκαμψη της ζήτησης στην Ευρώπη, αποτελούσε την πιο αισιόδοξη εκτίμηση των αναλυτών.

Ειδικότερα η Nestle σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

Τα έσοδα αυξήθηκαν 4,5% σε οργανική βάση, ενώ αναμενόταν άνοδος 4,2%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg σε 14 αναλυτές.

Η Ευρώπη βοηθάει τις πωλήσεις της Nestle, αφότου "έμεινε πίσω" για περισσότερο από μία δεκαετία, επιτρέποντας στην Nestle να ενταχθεί στη λίστα με άλλες επιχειρήσεις όπως η Heinken και η Hugo Boss, που πρόσφατα επωφελήθηκαν από την ανάπτυξη στη συγκεκριμένη αγορά.

Και πάλι, οι υποτονικές πωλήσεις στην Κίνα και την μονάδα frozen-food στη Βόρεια Αμερική, έχει οδηγήσει τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η αύξηση των πωλήσεων μπορεί να μην πετύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο της Nestle για 5%-6%, για τρίτο έτος.

Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της ότι οι οργανικές πωλήσεις θα αυξηθούν  5% το 2015, με βελτιώσεις στα περιθώρια και τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή σε σταθερό νόμισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.