ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MΙNA’S SAUCES:Καινοτομία με γεύση ελληνικής γης στο πιάτο των Ευρωπαίων

14:05 - 28 Οκτ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
MΙNA’S SAUCES:Καινοτομία με γεύση ελληνικής γης στο πιάτο των Ευρωπαίων 1
Άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού επιχειρεί η Ελληνική start up "MΙNA’S SAUCES", που παράγει ομογενοποιημένα vinaigrettes με φρούτα που δίνουν ξεχωριστή γεύση σε σαλάτες, κρύα πιάτα κρεάτων, τυριά κ.λ.π. Τα προϊόντα "MΙNA’S SAUCES" χρησιμοποιούν φρούτα της ελληνικής γης αγνό παρθένο ελαιόλαδο, παραδοσιακή σουμάδα, ελληνικό ξίδι, ενώ η εταιρία είναι από τις πρώτες επιχειρηματικές ομάδες που εντάχθηκαν στην Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ.

Η Ρέτα Μπασακίδου είναι η τεχνολόγος τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο Λονδίνο που ξεκίνησε την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδεάς για δημιουργία με βάση την εγχώρια παραγωγή καινοτόμων προϊόντων. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές, σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, αλλά και σε μικρομεσαίες οικογενειακές βιοτεχνίες. "Ένα από τα κύρια αντικείμενα των τεχνολόγων τροφίμων είναι ο βιομηχανικός σχεδιασμός τροφίμων καθώς στη βιομηχανία τροφίμων ο αναγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός και μόνον η καινοτομία μπορεί να εγγυηθεί την επιβίωση. Η διαφοροποίηση μου είναι πως δουλεύω ανεξάρτητα, σχεδιάζω και κατοχυρώνω στον ΟΒΙ τα καινοτόμα προϊόντα μου και σύντομα στοχεύω να επεκταθώ σε παγκόσμιο επίπεδο" όπως σημειώνει η ίδια.

Δίνει σημασία στις πατέντες και τα πνευματικά δικαιώματα γιατί , όπως εξηγεί, η δημιουργία ενός προστατευμένου από ανταγωνισμό, περιβάλλοντος, προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα και περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και επέκτασης της επιχείρησης και των συνεργασιών της. Παρουσιάζοντας το προϊον η κυρία Μπασακίδου αναφέρει ότι πρόκειται για:

  • Oμογενοποιημένες vinaigrettes με χυμούς φρούτων,ή/και με μέλι, ή/και με μελισσοκομικά προϊόντα. Η διαφορά τους ως προς τις άλλες vinaigrettes (λαδόξυδα) είναι ότι έχουν σταθερή ομοιόμορφη γεύση
  • Σάλτσες με χυμούς φρούτων για κρέατα, έτοιμες προς χρήση.
  • Αφυδατωμένες μαρινάτες. Οι μαρινάτες αυτές, εφόσον δυαλυθούν σε χλιαρό νερό και προστεθεί λάδι, διεισδύουν στις ίνες του κρέατος, το μαλακώνουν και εμπλουτίζουν το χρώμα και τη γεύση του με μπαχαρικά.

Οι στόχοι της εταιρίας

Σκοπός της είναι η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, υψηλής προστιθέμενης αξίας, προστατευμένα με πατέντες, χρησιμοποιώντας ,παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα.

Η εξωστρέφεια αλλά και το χτίσιμο συνεργιών με άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπουν από κοινού στη διεθνή αγορά είναι στην επιχειρηματική ατζέντα της ετιαρίας.

Σήμερα μετά από 10 μήνες στη Θερμοκοιτίδα έχει δημιουργηθεί μια μικρή παραγωγική μονάδα και γίνονται τα πρώτα βήματα στις αγορές του εξωτερικού ενώ η εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία και με τον σεφ Μιχάλη Σκούρτη μέλους του chef club καθώς όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτριά της , "η γαστρονομία μπορεί και συνεργάζεται με τη χημεία τροφίμων για απαιτητικά γούστα αλλά με χαμηλό κόστος".

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει στο bazaar του ελληνικού σχολείου στην Αμβέρσα σε συνεργασία με την εταιρία ladi biosas , συμμετέχοντας στην προσπάθεια της ελληνικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΟΡΑΜΑ, να συγκεντρώσει χρήματα για την λειτουργία του ελληνικού σχολείου, στην Αμβέρσα, που χρηματοδοτείται μόνο από χρήματα της ομογένειας, για παιδιά από 3 ετών έως 12 ετών 2ης και 3ης γενιά Ελλήνων.

Ακόμη η εταιρεία θα παρουσιάσει τα προϊόντα της στην Ολλανδία στο Κέντρο Καλών Τεχνών του Waalwjik από 6 Νοεμβρίου 2015 έως 11 Δεκεμβρίου 2015 Η καταξιωμένη γλύπτρια και holistic manager της «ladi biosas», Φώφη Νικολαϊδου παρουσιάζει έργα της με θέμα «λάδι και τέχνη» στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Waalwjik . Ταυτόχρονα θα διοργανώνονται γαστρονομικές βραδιές όπου οι επισκέπτες θα δοκιμάςουν το βραβευμένο λάδι “ladi biosas”,καθώς και τα vinaigrettes της MINA’S SAUCES.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 29 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.