ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Άδικη και αβάσιμη η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

11:39 - 02 Δεκ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Άδικη και αβάσιμη η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Ως άδικη και αβάσιμη χαρακτηρίζει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για επιβολή προστίμου σε αυτήν, με την αιτιολογία ότι ακολουθεί ενιαία και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλλε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 31,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή το τέταρτο υψηλότερο που έχει επιβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή διαχρονικά και το υψηλότερο που έχει επιβάλλει σε μια μόνο εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Επιτροπής, αναφέρει ότι θεωρεί την απόφαση άδικη και αβάσιμη και δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για να προασπίσει τα δικαιώματα της και να αποκαταστήσει τη φήμη της.

«Θεωρούμε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έλαβε υπόψη τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ούτε έδωσε τη δέουσα προσοχή στις θεμελιώδεις εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στην αγορά μπίρας όλα αυτά τα χρόνια, όπως την αύξηση των εταιριών που παράγουν και εμπορεύονται προϊόντα μπίρας από 5 το 2000, σε πάνω από 25 το 2014, αλλά και το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας περιορίστηκε από 73% το 2000, σε περίπου 50% σήμερα. Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι η αγορά της μπίρας στην Ελλάδα είναι ελεύθερη και ανοιχτή στον ανταγωνισμό», σημείωνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει ότι «η απόφαση της Επιτροπής μεταφράζει με τρόπο άδικο το γεγονός ότι είμαστε ο μεγαλύτερος παίκτης σε αυτήν την αγορά, θεωρώντας το συνώνυμο παραβίασης του ανταγωνισμού, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι η ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην ελληνική αγορά έγινε μέσα από συνεχείς επενδύσεις για περισσότερα από 50 χρόνια».

«Επιπλέον, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερμηνεύει λανθασμένα τους κανόνες του ανταγωνισμού και αγνοεί το γεγονός ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μοναδική εταιρία του κλάδου που δεν ακολουθεί πρακτικές αποκλειστικότητας στην αγορά», προστίθεται.

«Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα εξακολουθήσει να δρα με γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών της, τηρώντας πιστά το γράμμα αλλά και το πνεύμα του νόμου, όπως άλλωστε πράττει όλα αυτά τα χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.