ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύει στο νερό η Coca Cola

11:24 - 28 Δεκ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Επενδύει στο νερό η Coca Cola
Προσύμφωνο για την εξαγορά της λιθουανικής επιχείρησης μεταλλικού νερού Neptuno Vandenys ανακοίνωσε ότι υπέγραψε η COCA COLA HBC.

Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016, έρχεται σε συνέχεια δύο σημαντικών αναδιαρθρώσεων της παραγωγικής της βάσης στις οποίες προχωρά η εταιρεία. Η πρώτη αφορά στην παύση της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας της στην περιοχή Lúka της Σλοβακίας –σ.σ. ο όγκος πωλήσεων στην εν λόγω χώρα υποχώρησε κατά 9% το 2014 σε σχέση με το 2013 - και η δεύτερη στην ενσωμάτωση της παραγωγικής και αποθηκευτικής δραστηριότητας της μονάδας του Βόλου και της αποθηκευτικής δραστηριότητας της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς στη μονάδα του Σχηματαρίου.

Τρεις κινήσεις οι οποίες σκιαγραφούν το νέο τοπίο πάνω στο οποίο θα κινηθεί από εδώ και πέρα η εταιρεία. Αφ ενός στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού -σ.σ. ο όγκος πωλήσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του έτους αύξηση κοντά στο χαμηλό επίπεδο του εύρους 10-20% με ιδιαίτερα καλή αύξηση στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές στις οποίες ανήκει η Λιθουανία- και αφ ετέρου στην "κεντρικοποίηση" των μονάδων παραγωγής της.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά στη Σλοβακία, η παραγωγή, η οποία θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης, θα ελαττωθεί σταδιακά και οι δραστηριότητές του συγκεκριμένου εργοστασίου αναμένεται να σταματήσουν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016. Αντιθέτως η κεντρική αποθήκη και το κέντρο logistics της Σλοβακίας θα παραμείνει στην περιοχή Lúka μέχρι το τέλος του 2016.

«Αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνέργειες και να εξασφαλίσουμε τη μακροχρόνια βιωσιμότητά μας, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητά μας σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Αυτό το βήμα είναι αποτέλεσμα της βελτιστοποίησης της κοστολογικής βάσης, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αποδοτικότητα και απλοποιώντας τις διαδικασίες logistics που θα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα σε όλες μας τις αγορές», ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία σχετικά με τις κινήσεις αναδιάρθωσης στην Σλοβακία.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, η Coca-Cola, όπως ανακοίνωσε επισήμως στις αρχές Νοεμβρίου, προχωρά στην κεντρικοποίηση των γραμμών παραγωγής και των αποθηκών της, μέσω της υλοποίησης ενός νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 24 εκατ. ευρώ, με στόχο να καταστεί η μονάδα του Σχηματαρίου mega plants στα πρότυπα του εξωτερικού.

Το Σχηματάρι θα αποτελεί πλέον τον κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο. Πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς του, θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς. Στο πλαίσιο αυτό το Σχηματάρι θα παράγει το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών, ενώ θα διακινεί το 67% των πωλήσεων της εταιρείας.

Από τη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.