ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος πρόεδρος στην Coca Cola HBC

11:26 - 28 Ιαν 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Νέος πρόεδρος στην Coca Cola HBC
Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κ. Γιώργος Α. Δαυίδ γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola HBC με ισχύ από την 27 Ιανουαρίου 2016.

Ο κ. Δαυίδ κατείχε την θέση του Προέδρου της Coca-Cola HBC από το 1981 και θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016, οπότε και θα αποσυρθεί από την Εταιρεία.

Μετά από ενδελεχή διαδικασία εξεύρεσης διαδόχου υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, με την συνδρομή εξωτερικών συμβούλων καθώς και ευρείας διαβούλευσης με τους μετόχους της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό του κ. Αναστάση Γ. Δαυίδ, μέχρι πρότινος Αντιπροέδρου, ως Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας. Ο κ. Αναστάσης Γ. Δαυίδ θα προταθεί για εκλογή από τους μετόχους στην Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016.

Ο κ. Αναστάσης Γ. Δαυίδ συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola HBC ως μη εκτελεστικό μέλος από το 2006 και ορίστηκε Αντιπρόεδρος το 2014. Ο κ. Αναστάσης Γ. Δαυίδ έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας ως επενδυτής αλλά και ως μη εκτελεστικός μέλος σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των αναψυκτικών και ποτών. Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς κοινότητας και μέλος διοικητικών συμβουλίων σε μια σειρά από μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Συμμετέχει επίσης στα διοικητικά συμβούλια της Aegean και της AXA Insurance Α.Ε.

Ο Sir Michael Llewellyn Smith, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων της Coca-Cola HBC και Senior Independent Director, ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου στον κ. Γιώργο Α. Δαυίδ για την μακρά και αφοσιωμένη συνεισφορά του στην Coca-Cola HBC. Παρόλο που η ηγεσία του Διοικητικού Συμβουλίου αλλάζει, η μετάβαση γίνεται με έναν τρόπο που διασφαλίζει μια ομαλή συνέχεια και εμπειρία στον κλάδο μας. Ο Αναστάσης έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και τον υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό στον νέο του ρόλο, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ο κ. Αναστάσης Γ. Δαυίδ σχολίασε: «Ο διορισμός μου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola HBC αποτελεί μεγάλη τιμή. Ενστερνίζομαι πλήρως τις αξίες της Εταιρείας και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και την διοίκηση ώστε να υλοποιήσουμε την στρατηγική ανάπτυξη της Εταιρείας μας.»

Ο κ. Γιώργος Α. Δαυίδ είπε: «Αισθάνομαι περήφανος που διετέλεσα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola HBC. Μετά από 35 χρόνια στην Εταιρεία, πιστεύω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε έναν νέο ηγέτη. Θα ήθελα να ευχηθώ στον Αναστάση και σε όλους στην Coca-Cola HBC κάθε επιτυχία για το μέλλον».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.