ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο "Γρηγόρης" στο πλευρό των παιδιών

12:45 - 17 Μαϊ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ο "Γρηγόρης" στο πλευρό των παιδιών
Κάποτε το κολατσιό ήταν καθημερινά στη σχολική τσάντα, σε αντίθεση με τη σύγχρονη πραγματικότητα, αφού πλέον για κάποια παιδιά δεν αποτελεί δεδομένο. Στις μέρες μας ένα στα έξι παιδιά αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από την ελλιπή, σε θρεπτικά συστατικά, διατροφή. Για το λόγο αυτό ο "Γρηγόρης" μοιράζει στους μαθητές το καθημερινό δεκατιανό και χαρίζει απλόχερα παιδικά χαμόγελα, αποδεικνύοντας πως πέρα από την καλή γεύση η πολιτική της επιχείρησης βάζει στόχο και την κοινωνική μέριμνα.

Συνολικά, έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με τέσσερις ακόμα εταιρίες, θα διαθέσει περισσότερες από 1.200.000 μερίδες φαγητού σε 11.500 μαθητές, 66 σχολικών μονάδων.

 

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση αγκαλιάζουν τη δράση. Μια μικρή κίνηση ανθρωπιάς εξάλλου μπορεί να προσφέρει περισσότερη ανακούφιση απ’ ότι απλώς το δεκατιανό, πόσο μάλλον στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που όλοι βιώνουμε.

 

Το πρόγραμμα στέφθηκε, μέχρι σήμερα, με απόλυτη επιτυχία κι αυτό φάνηκε στα πρόσωπα των παιδιών, που υποδέχτηκαν και απόλαυσαν το δεκατιανό με όρεξη και χαρά. Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Δεκατιανό στα σχολεία», ξεκίνησε πιλοτικά τον Νοέμβριο 2015, και θα διαρκέσει μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 μέχρι τη λήξη δηλαδή της σχολικής χρονιάς.

 

Ο "Γρηγόρης" με την κίνηση αυτή λειτούργει ως παράδειγμα και για άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν στην προσπάθεια που υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Πέραν της ίδιας της επιχείρησης, που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα και της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που ήταν εξαρχής υποστηρικτής, στη δράση προστέθηκαν οι εταιρείες Γευσήνους και η οικογένεια Στεργίου. Οι τέσσερις εταιρίες ανέλαβαν το συνολικό κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και διάθεσης των ειδών και έως το τέλος του προγράμματος, τον Ιούνιο, θα προσφέρουν ακόμη 720.000 μερίδες, που περιλαμβάνουν ανάλογα με την ημέρα: κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα, σταφιδόψωμο και φυσικό χυμό πορτοκάλι.

 

Το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διέπει τον "Γρηγόρη" δε σταματά εκεί.

Παράλληλα, επιλέγει να στηρίζει με κάθε μέσο τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ βοηθώντας στην αποφυγή της σπατάλης του φαγητού και στην καταπολέμηση της πείνας. Σε ετήσια βάση προσφέρει περισσότερες από 35.462 μερίδες φαγητού στον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ όσο και σε Τοπικούς φορείς, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης συνανθρώπων μας.

 

Ευχή όλων μας είναι η διάθεση προσφοράς να συνεχιστεί ώστε να στηριχθούν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται. Αυτά άλλωστε είναι το μέλλον και μας χρειάζονται όλους. Ο μόνος τρόπος για να επαναληφθεί αλλά και να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και η απλόχερη προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι!

Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 17 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.