ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εξαγωγές δίνουν ώθηση στην ελληνική παραγωγή της ΦΑΓΕ

10:08 - 18 Μαϊ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Οι εξαγωγές δίνουν ώθηση στην ελληνική παραγωγή της ΦΑΓΕ
Οι εξαγωγές γιαουρτιού σε Ιταλία και Μ. Βρετανία δίνουν «αέρα ζωής» στη μονάδα παραγωγής της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα.

Έτσι, το πρώτο τρίμηνο του 2016 η εταιρία κατέγραψε άνοδο σε όγκο πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 27,8% και στην Ιταλία κατά 23,1%. Συνολικά η αύξηση του όγκου πωλήσεων ήταν της τάξεως του 5,8% ως αποτέλεσμα της αύξηση των πωλήσεών της στις ΗΠΑ 6,1%, όταν οι πωλήσεις της στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 6,9% καθώς έχει επιλέξει να «κόψει» δεσμούς με κακοπληρωτές πελάτες.

Συνολικά η ΦΑΓΕ πέτυχε αύξηση 6,5% στις πωλήσεις με το ποσό να ανέρχεται στα 165,3 εκατ. δολάρια. Η αύξηση προήλθε, όπως και τα προηγούμενα τρίμηνα από τις εκτός Ελλάδος δραστηριότητες της επιχείρησης οι οποίες αποτελούν το 84,3% του τζίρου της.

Την ίδια ώρα όπως επαναλαμβάνεται και στην τριμηνιαία έκθεση της εταιρίας που πλέον έχει έδρα το Λουξεμβούργο αλλά και στην ετήσια οικονομική έκθεση για το 2015 της εταιρίας με έδρα την Ελλάδα υπάρχει σχέδιο να αποχωρήσει από δραστηριότητες, όπως η παραγωγή γάλακτος, και από συμμετοχές όπως σε ΒΙΣ, Elbisco και εταιρεία Αξιοποίησης Υλικών Συσκευασίας.

Ουσιαστικά η εταιρία θέτει προς πώληση κοινές και προνομιούχες μετοχές που έχει σε διάφορες εταιρίες, που δεν αποδίδουν. Σχετική αναφορά, πάντως, είχε γίνει ήδη από την ετήσια οικονομική κατάσταση του 2010, αλλά επανέρχεται στη δημοσιότητα καθώς πρόσφατη ήταν και η αποχώρηση της ΦΑΓΕ από το φρέσκο γάλα με την πώληση του εργοστασίου που διαθέτει στο Αμύνταιο. Η εταιρεία ήδη από το 2015 έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με διάφορες εταιρείες για την πώληση του συνόλου των ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού που σχετίζονται με την εγκατάσταση του Αμυνταίου.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 18 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.