ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τα μάτια στραμμένα στην πορεία του deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη-Τραπεζών η αγορά

12:59 - 21 Ιουν 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Με τα μάτια στραμμένα στην πορεία του deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη-Τραπεζών η αγορά
Το φως της δημοσιότητας βλέπουν σειρά δημοσιευμάτων και φημών για ολική ανατροπή του σχεδιασμού αναδιάρθρωσης της εταιρίας που βασιζόταν στη συμφωνία με την εταιρία Σκλαβενίτης, αλλά και στην παράλληλη τραπεζική ενίσχυση.

Η πτώση του τζίρου στα σούπερ μάρκετ συνολικά φαίνεται να επηρεάζει την εικόνα κύκλου εργασιών στα υποκαταστήματα της Μαρινόπουλος. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στα αναμορφωμένα καταστήματα η μείωση είναι σημαντική σε σχέση με πέρυσι, περίπου στο 35% ενώ σε όσα δεν έχουν υποστεί το σχετικό λίφτιγκ ακόμα, η πτώση του αναφέρεται ως διπλάσια σε σχέση πέρυσι.

Παράγοντες της αγοράς παράλληλα παραπέμπουν και στις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal με τη Σκλαβενίτης σημειώνοντας ότι εκεί θα κριθούν πολλά. Δηλαδή αν θα εγκρίνει η αρχή την συμφωνία σύμφωνα με την οποία ο Σκλαβενίτης θα επένδυε σε κοινή εταιρία με τη Μαρινόπουλος, στην οποία θα περνούσαν τα 33 μεγάλα καταστήματα της δεύτερης (κι ένα μέρος των οφειλών). Σημειώνεται ότι στο σχέδιο ήταν και η ενίσχυση της Μαρινόπουλος με δανεισμό ώστε να εξοφλήσει προμηθευτές και να δώσει «ανάσες» στην αγορά αλλά κι «ενέσεις» εμπορευμάτων στο δίκτυό του.

Χωρίς ακόμα τίποτα να έχει κριθεί η αγωνία της αγοράς είναι δεδομένη καθώς η Μαρινόπουλος είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής στη χώρα με 13 χιλιάδες εργαζόμενους και πολλά ανοίγματα στην αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.