ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος: Σε 15 χρόνια προτείνει να πληρώσει τους προμηθευτές

07:58 - 29 Ιουν 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μαρινόπουλος: Σε 15 χρόνια προτείνει να πληρώσει τους προμηθευτές
Σε 15 χρόνια και χωρίς κούρεμα προτείνει η εταιρία Μαρινόπουλος να εξοφλήσει τις οφειλές της που ανέρχονται σε 1,324 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης που κατέθεσε χθες προς το δικαστήριο για να ανοίξει η διαδικασία εξυγίανσης και να υπαχθεί στο άρθρο 99.
Το σχέδιο που θα συζητηθεί την 1η Ιουλίου προβλέπει μεταξύ άλλων:
  • Αποπληρωμή των εργαζομένων σε 1 έτος
  • Αποπληρωμή των Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΙΚΑ) σε 180 μηνιαίες δόσεις
  • Αποπληρωμή των Ασφαλιστικών Οργανισμών (Λοιπά Ταμεία) σε 180 μηνιαίες δόσεις
  • Ελληνικό Δημόσιο σε 180 μηνιαίες δόσεις
  • Προμηθευτές / λοιποί πιστωτές, σε 15 έτη
  • Αντίστοιχα οι οφειλές προς τις τράπεζες, με βάση το σχέδιο είναι να αποπληρωθούν σε βάθος 15ετίας με τριμηνιαίες χρεολυτικές δόσεις, επιτόκιο Eur 3M + 3%.
  • Μηδενικό κούρεμα οφειλών
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποχρεώσεις της Μαρινόπουλος προς το Δημόσιο, ανέρχονται αθροιστικά σε 100,839 εκατ. ευρώ (σε ΔΟΥ είναι 49,073 εκατ. ευρώ και 51,765 εκατ. ευρώ προς τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς). Προς τους εργαζόμενους οφείλει ένα ποσό 4,289 εκατ. ευρώ και προς τους Ενέγγυους πιστωτές (εμπράγματων εξασφαλίσεων) ήτοι δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις οι οφειλές ανέρχονται σε 126,679 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή προς ανέγγυους πιστωτές οφείλει αθροιστικά 1,092 δισ. ευρώ.
Εάν  δεν επικυρωθεί από τη δικαιοσύνη η διαδικασία εξυγίανσης και η εταιρεία Μαρινόπουλος οδηγηθεί αναγκαστικά στη διαδικασία βίαιης εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, το συνολικό ποσό που θα διαθέτει η εταιρεία προκειμένου να ικανοποιήσει τους πιστωτές της θα ανέρχεται σε 279,145 εκατ. ευρώ ήτοι ποσοστό 21,07% επί των συνολικών απαιτήσεων των πιστωτών της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρεται από την εταιρία, με την προσφυγή στο άρθρο 99 γίνεται ένα σημαντικό βήμα για τη διάσωση της εταιρείας καθώς εκτός του ότι αποτρέπεται ο «ξαφνικός θάνατος» εξασφαλίζεται πολύτιμος χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές πάνω σε νέα βάση. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 έχει τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών, οι οποίες συμμετέχουν από πολύ κοντά στην προσπάθεια διάσωσης με στόχο να αποφευχθεί μια κατάρρευση που θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στο σύνολο της οικονομίας. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.