ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος:Κατά της ένταξης στο άρθρο 99 το Δημόσιο-«Βράζει» το Μαξίμου

15:02 - 01 Ιουλ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μαρινόπουλος:Κατά της ένταξης στο άρθρο 99 το Δημόσιο-«Βράζει» το Μαξίμου
Υπέρ της αίτησης ένταξης στο άρθρο 99 τάχθηκε την Παρασκευή το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος, κατά την εκδίκαση υπόθεσης.

Μεταξύ των πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ της ένταξης στο άρθρο 99 ήταν τράπεζες, εργαζόμενοι, το ΙΚΑ αλλά και μεγάλη μερίδα των προμηθευτών.

Έκπληξη πρώτου μεγέθους αποτέλεσε ωστόσο η στάση του Δημοσίου, που τάχθηκε κατά της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 παρά το γεγονός ότι η ίδια κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα από εξαιρετικά κοντά με το χειρισμό της υπόθεσης να έχουν αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες, από κοινού οι κ.κ. Δραγασάκης και Φλαμπουράρης.

Το «παρών» δήλωσε με επιστολή της και η ενδιαφερόμενη εταιρεία Σκλαβενίτης, η οποία με επιστολή της εκδήλωσε επίσης το ενδιαφέρον της, υπό την αίρεση ωστόσο αρκετών προϋποθέσεων όπως είναι η διενέργεια οικονομικού νομικού και φορολογικού έλεγχου. Η απόφαση, θα εκδοθεί στις 5 το απόγευμα.

Να σημειωθεί πως η σημερινή απόφαση θα ληφθεί στη σκιά της χθεσινής επιβεβαίωσης από την πλευρά της Σκλαβενίτης μέσω επιστολής, ότι διερευνά τις πιθανότητες συμμετοχής της στις διαδικασίες εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Οι προσφυγές του Ομίλου που συζητήθηκαν σήμερα αφορούν την έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου εκδικασθούν στις 21 Σεπτεμβρίου οι κύριες αιτήσεις που έχει καταθέσει για την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η διαδικασία έγινε σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τόσο από δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών όσο και από δεκάδες εργαζόμενους του Ομίλου που συγκεντρώθηκαν από νωρίς, ανησυχώντας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των θέσεων τους.

Υπέρ των αιτήσεων της «Μαρινόπουλος» τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις, σωματεία εργαζομένων, η Παγκρήτια Τράπεζα κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες το 45% των πιστωτών τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:38 - 01 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.