ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος: Η συντήρηση του δικτύου «στοίχημα» για το σχέδιο εξυγίανσης

09:33 - 14 Ιουλ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μαρινόπουλος: Η συντήρηση του δικτύου «στοίχημα» για το σχέδιο εξυγίανσης
Συνάντηση εργασίας έγινε χτες ανάμεσα στο προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ με αρμόδια διοικητικά στελέχη της Μαρινόπουλος, με αντικείμενο την τύχη των μισθωτικών συμβάσεων.

Στόχος ήταν να εξεταστεί το θέμα του κύματος εξώσεων που απειλεί την αλυσίδα.

 

 

Σημειώνεται ότι η Μαρινόπουλος ΑΕ έχει συμβάσεις με περίπου 300 ιδιοκτήτες που προβληματίζονται έντονα για το τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως μια από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Σκλαβενίτης για τη συμμετοχή της στη διάσωση της Μαρινόπουλος είναι η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και του δικτύου καταστημάτων του ομίλου.


Για να κρατηθούν όμως τα καταστήματα αυτά ενεργά όλο αυτό το μεταβατικό διάστημα θα απαιτούνται 100 εκατ. ευρώ μηνιαίως για αποθέματα προϊόντων και 20 εκατ. ευρώ, επίσης μηνιαίως, για την πληρωμή των εργαζομένων και των μισθωμάτων των καταστημάτων.


Στο φόντο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη το due diligence με ακριβή καταγραφή των οφειλών των προμηθευτών ενώ αναμένονται οι αντιδράσεις των τραπεζών στο σχέδιο που έχει κατατεθεί με τα διάφορα σενάρια «κουρέματος» οφειλών που είναι και το κλειδί στην όλη ιστορία.


Τις εξελίξεις παρακολουθούν από κοντά κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και ανταγωνιστές της Σκλαβενίτης, κυρίως η αλυσίδα Lidl η οποία με τη δυναμική της ανάπτυξη, επιθυμεί να παίξει ενεργό ρόλο στην αγορά λιανεμπορίου της Ελλάδας.


Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 14 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.