ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος: Διαβουλεύσεις για «κούρεμα» και νέα χρηματοδότηση

10:47 - 14 Ιουλ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μαρινόπουλος: Διαβουλεύσεις για «κούρεμα» και νέα χρηματοδότηση
Τη χρυσή τομή, ώστε να αποφευχθεί το λουκέτο του Μαρινόπουλου συνεχίζουν να αναζητούν οι πιστώτριες τράπεζες, οι προμηθευτές και η Σκλαβενίτης. Πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων εξακολουθεί να βρίσκεται το ύψος του «κουρέματος» των προμηθευτών, αλλά και η νέα χρηματοδότηση που θα λάβει η εταιρεία από τις τράπεζες.

Το πρώτο παραμένει ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τα εμπλεκόμενα μέρη, με δεδομένο ότι αρκετοί προμηθευτές δηλώνουν αρνητικοί σε μια οριζόντια απομείωση των απαιτήσεών τους, και ζητούν να υπάρξει κλιμακωτή και δίκαιη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

 

Αυτό αφορά κυρίως τους μικρότερους προμηθευτές, οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα και τα ίδια κεφάλαια, όπως οι πολυεθνικές και οι μεγάλοι όμιλοι τροφίμων, για να διαχειριστούν τη ζημιά που θα προκύψει στο ενδεχόμενο κατάρρευσης του Μαρινόπουλου.

 

Αντίθετες σε ένα γενναίο κούρεμα φέρονται να είναι και οι τράπεζες, οι οποίες φοβούνται πως μπορεί να αποδειχθεί «μπούμεραγνκ». Και αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί προμηθευτές που αποτελούν πελάτες τους να μην μπορούν στη συνέχεια να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Απόσταση φαίνεται να υπάρχει και στο ζήτημα της χρηματοδότησης που θα εισρεύσει στην εταιρεία, μετά τη συμφωνία με τον υποψήφιο επενδυτή, προκειμένου να επιστρέψει σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδοσία των καταστημάτων της.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, ο Σκλαβενίτης φέρεται να ζητά κεφάλαια ύψους 15 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση, ώστε να μπορέσει να καταστήσει και πάλι λειτουργική την αλυσίδα.

 

Στο μεταξύ, διαβεβαιώσεις προς τους εκμισθωτές των ακινήτων που στεγάζονται τα καταστήματα του Μαρινόπουλου πως θα προχωρήσει σε σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών, δίχως να μεσολαβήσει κάποια διαγραφή των οφειλόμενων μισθωμάτων έδωσαν στελέχη της εταιρείας που συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ, ενώ τόνισαν ότι στόχος της αλυσίδας είναι να διατηρήσει το πανελλήνιο δίκτυό της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλους στρατηγικούς εταίρους.

 

Την αγωνία τους για τις εξελίξεις εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, οι οποίοι χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.