ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος: Εκτός «κουρέματος» οι εκμισθωτές ακινήτων

12:11 - 01 Σεπ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μαρινόπουλος: Εκτός «κουρέματος» οι εκμισθωτές ακινήτων
Το φως της δημοσιότητας, είδε μια ακόμα πτυχή της τελικής συμφωνίας της Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο διάσωσης, που πρέπει να υπογράψει η εταιρεία Σκλαβενίτης με τις πιστώτριες τράπεζες, στη νέα εταιρεία θα μεταφερθούν οι απαιτήσεις των εκμισθωτών της Μαρινόπουλος.

Αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων δεν πρόκειται να υποστούν «κούρεμα» και με τη σειρά του εκείνοι, ως αντιστάθμισμα, θα πρέπει να δεχθούν μείωση ενοικίων, το ύψος της οποίας δεν είναι γνωστό προς το παρόν.

Το ζήτημα αυτό αφορά άμεσα τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), Εθνική Πανγαία και Grivalia, οι οποίες έχουν απαιτήσεις από ενοίκια και τα έσοδα από τα μισθώματα της Μαρινόπουλος αποτελούν υπολογίσιμο μέρος των ετησιοποιημένων συνολικών εσόδων τους.

Σύμφωνα με στοιχεία των ΑΕΕΑΠ, η Carrefour Μαρινόπουλος είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος μισθωτής της Εθνική Πανγαία και ο πέμπτος μεγαλύτερος της Grivalia. Από τις ανακοινώσεις των δυο αυτών εταιρειών, μετά τη λήψη προσωρινών μέτρων προστασίας από την εταιρεία Μαρινόπουλος, η Πανγαία είχε απαιτήσεις από ενοίκια ύψους 7,8 εκατ. ευρώ ενώ η Grivalia είχε 4 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους μισθωτές της Grivalia περιλαμβάνονται οι Φαμαρ ΑΒΕ και Marks and Spencer, που αποτελούν εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Μαρινόπουλου. Μάλιστα η Marks and Spencer συνεισφέρει το 2% των ετήσιων εσόδων από μισθώματα της Grivalia.

Απο την πλευρά της η Εθνική Πανγαία έχει εκμισθώσει στην Carrefour Μαρινόπουλος επτά ακίνητα στα οποία λειτουργούν ισάριθμα καταστήματα της αλυσίδας. Πρόκειται για ακίνητα που αγοράσθηκαν το 2014 έναντι 96,1 εκατ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα εξ αυτών είναι το κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Avenue (Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι) με ετήσιο μίσθωμα 3,77 εκατ, το κατάστημα επί της Εθνικής Οδού Λαρίσσης – Τυρνάβου, με ετήσιο μίσθωμα 1,67 εκατ. ευρώ και το κατάστημα στο Ίλιον (Λεωφ. Δημοκρατίας 67Α) με ετήσιο μίσθωμα 1,48 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.