ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός... ψυγείου άφησε η Friesland το γάλα

10:32 - 23 Σεπ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Εκτός... ψυγείου άφησε η Friesland το γάλα
Την αποχώρησή της από την αγορά του λεγόμενου «φρέσκου» γάλακτος ανακοίνωσε η Friesland Campina, καθώς η είσοδός της στην αγορά κρίθηκε ασύμφορη.

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά την είσοδό της στην κατηγορία του γάλακτος υψηλής ποιότητας «Εκλεκτόν», η γαλακτοβιομηχανία αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη κατηγορία, κρίνοντας ως ασύμφορη την παραμονή της.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία διαπίστωσε ότι ο όγκος πωλήσεων από ένα σημείο και μετά δεν δικαιολογούσε την παρουσία στην κατηγορία. Tο αποτέλεσμα παρέμενε αρνητικό, παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέσω προωθητικών ενεργειών για να τονωθεί η ζήτηση.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες σε ανάλογη κίνηση προχώρησε η ΦΑΓΕ, η οποία επέλεξε να απεμπλακεί από το γάλα υψηλής παστερίωσης. Οι αποχωρήσεις μεγάλων παικτών συνδέονται άμεσα με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλα και τη σημαντική κάμψη των πωλήσεων γάλακτος. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η συνολική κατανάλωση γάλακτος σε όγκο υποχώρησε στο πρώτο εξάμηνο του 2016 κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

 

Αύξηση μεριδίων
Στελέχη πάντως της Friesland Campina Ελλάδος τονίζουν ότι η απόφαση αφορά αποκλειστικά και μόνο το φρέσκο γάλα, επισημαίνοντας πως δεν επηρεάζει τη βούληση του ομίλου να παραμείνει στην Ελλάδα και να επενδύσει στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του στην ελληνική αγορά, στην οποία συνεχίζει να έχει μια επιτυχημένη πορεία. Με εξαίρεση το φρέσκο γάλα, η εταιρεία αυξάνει τα μερίδιά της, σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται, όπως το γιαούρτι και το τυρί, ενώ παραμένει ηγέτης στο γάλα υψηλής παστερίωσης (διάρκειας 30 ημερών) με το Nounou Family.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.