ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coca Cola: Πιο πάνω ο πήχυς από Lehman Brothers και Merrill Lynch - Στα 34 από Eurobank Sec.

10:39 - 15 Φεβ 2007 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Η Lehman Brothers με αφορμή τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Coca Cola για το τέταρτο τρίμηνο, ανέβασε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 στο 1,78 ευρώ από 1,76 ευρώ (+1,1%), λόγω της ωφέλειας από τη μείωση της φορολογίας.
Ο διεθνής οίκος ανέβασε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 μετά την αναθεώρηση των εκτιμήσεων της διοίκησης. Συγκεκριμένα η αύξηση είναι της τάξης του 3% στο 1,81 ευρώ ανά μετοχή. Οι εκτιμήσεις της Merrill Lynch είναι στο άνω μέρος των εκτιμήσεων της διοίκησης, ενώ αναφέρει πως βλέπει τη μετοχή ως μία θετική επενδυτική περίπτωση για το 2008 καθώς τα κόστη από τα εμπορεύματα αναμένεται να υποχωρήσουν και να ωθήσουν τα περιθώρια, ενώ ο όγκος των πωλήσεων ίσως είναι μεγαλύτερος της εκτίμησης του οίκου.

Ο οίκος αύξησε την τιμή στόχο στα 30,50 ευρώ από 29 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ίσες με αυτές της αγοράς. Η μετοχή διαπραγματεύεται τα κέρδη του 2008 15,4 φορές, όσες και οι ομοειδής εταιρείες. Όπως αναφέρεται στην έκθεση η Lehman ήταν ανήσυχη μήπως η εταιρεία μειώσει τις εκτιμήσεις για το 2007 κάτι όμως που δεν έγινε. Έτσι το story ανάπτυξης της εταιρείας μακροπρόθεσμα είναι ελκυστικό. Σημειώνεται πως ο οίκος επισημαίνει πως η δίοίκηση ανέφερε πως θα επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους αν δεν υπάρξουν νέες εξαγορές.

Σύσταση αγοράς και τιμή στόχο αυξημένη κατά 3% στα 35 ευρώ έδωσε η MerrillLynch, με σημερινό της report. Όπως αναφέρει ο οίκος η εταιρεία δημοσίευσε ισχυρά αποτελέσματα και ανώτερα κατά 2% των εκτιμήσεων.

Ο διεθνής οίκος ανέβασε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 μετά την αναθεώρηση των εκτιμήσεων της διοίκησης. Συγκεκριμένα η αύξηση είναι της τάξης του 3% στο 1,81 ευρώ ανά μετοχή. Οι εκτιμήσεις της Merrill Lynch είναι στο άνω μέρος των εκτιμήσεων της διοίκησης, ενώ αναφέρει πως βλέπει τη μετοχή ως μία θετική επενδυτική περίπτωση για το 2008 καθώς τα κόστη από τα εμπορεύματααναμένεται να υποχωρήσουν και να ωθήσουν τα περιθώρια, ενώ ο όγκος των πωλήσεων ίσως είναι μεγαλύτερος της εκτίμησης του οίκου.

Από την πλευρά της η Eurobank διατήρησε την σύσταση για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς και έθεσε την τιμή στόχο στα 34 ευρώ. Η ΑΧΕ παραμένει θετική στις προοπτικές της εταιρείες που προσφέρουν καλή ανάπτυξη σε λογική αποτίμηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.