ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Impala Invest: Συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο μετά το «βελούδινο» διαζύγιο με την Chipita

09:36 - 20 Οκτ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Impala Invest: Συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο μετά το «βελούδινο» διαζύγιο με την Chipita
Απρόσκοπτα συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο η εταιρία Impala Invest B.V σύμφωνα με πηγές της εταιρίας.

Αυτό τονίζεται μετά την ανακοίνωση της απόφασης περί μη συνέχισης της συνεργασίας με την Chipita Α.Ε. στην επένδυση και τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.

Σημειώνεται ότι η κοινή αυτή απόφαση, όπως αναφέρεται, ελήφθη κατόπιν της διαπίστωσης των διαφορετικών στρατηγικών επιλογών για το μέλλον της ΝΙΚΑΣ και πάρθηκε σε πνεύμα απόλυτης συνεννόησης, με τις σχέσεις των δύο εταιρειών να παραμένουν άριστες.

«Η Impala Invest B.V. συνεχίζει την αυτόνομη παρουσία της στην ελληνική αγορά μέσω της θυγατρικής της, Λακωνική Τροφίμων Α.Ε.» ανέφερε χτες η ανακοίνωση, ενώ προχωρά τις διαδικασίες μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας σφολιάτας ΧΙΩΤΑΚΗΣ στα Χανιά από την Τράπεζα Χανίων, αλλά και τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό στις εταιρίες που μετέχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λακωνική Τροφίμων καταγράφει τριπλάσια κερδοφορία το εννεάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Στο πλαίσιο πάντως της απόφασης για τη ΝΙΚΑΣ η Chipita Α.Ε. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την υλοποίηση της επένδυσης και του πλάνου αναδιάρθρωσης της Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, καθώς ήδη ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μετέχει στο ΔΣ της εταιρίας. Μάλιστα αναμένεται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υλοποίηση του πλάνου που είχε κατατεθεί που περιελάμβανε σειρά κινήσεων, όπως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, απομείωση χρεών κτλ.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 20 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.