ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργία Δικτύου (Cluster) Κρητικού Τυριού

15:12 - 02 Νοε 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Πάαδεράκη έγινε η υπογραφή του καταστατικού του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στον χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός Δικτύου (Cluster) Κρητικού Τυριού με ανοιχτή τη διαδικασία εγγραφής στους τυροκόμους όλης της Κρήτης, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα να συνεργαστούν και με ομαδικό πνεύμα να αναδείξουν και να προωθήσουν τα Κρητικά τυροκομικά προϊόντα στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.  

 

Κάνοντας μία αναφορά στη δυναμική της εγχώριας παραγωγής, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι η στήριξη της οργάνωσης και της διαχείρισης των αγορών, θα δώσει ώθηση στην αγροτική παραγωγή, όπως είναι η ποιμενική κτηνοτροφία και μέσα από το όχημα του τουρισμού θα μπορέσει να αναδειχθεί η πλούσια γαλακτοκομική παράδοση και τα τοπικά τυροκομικά προϊόντα του νησιού. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, τα επιμελητήρια δύνανται να συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να διευρύνουν τις ευκαιρίες ενίσχυσης των επιχειρήσεων, μέσα από συνέργεια και προτάσεις συνεργασίας, όπως η σύσταση του Δικτύου αυτού, αποδίδοντας αμεσότερα και καλύτερα αποτελέσματα και ανοίγοντας τον δρόμο για αξιοποίηση και άλλων πηγών χρηματοδότησης. 

 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη δικτύωση των επιχειρήσεων, δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί πρόσκληση του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των clusters με στόχο τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας που θα εξειδικεύει και στους τομείς της αγροδιατροφής και της βιομηχανίας τροφίμων.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.