ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις 10 εκατ. για ανάπτυξη στο εξωτερικό για την Κρι–Κρι

13:25 - 10 Δεκ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Επενδύσεις 10 εκατ. για ανάπτυξη στο εξωτερικό για την Κρι–Κρι
Επενδυτικό πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018 έχει ετοιμάσει η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ -ΚΡΙ, όπως είπε χθες ο επικεφαλής της κ. Παναγιώτης Τσινάβος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Στόχος της κίνησης αυτής, είναι η τόνωση των εξαγωγών, όπως σημείωσε, ενώ προέβλεψε πως τα επόμενα χρόνια η ΚΡΙ -ΚΡΙ θα "τρέχει” με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 10%.
Η εταιρία, ήδη, εξάγει σε 24 χώρες, απ' όπου προέρχεται το 26% του τζίρου της, ενώ το πρώτο εξάμηνο οι εξαγωγές της αυξήθηκαν 39%, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, έχει "κλείσει” νέα συμφωνία στην Ιταλία η οποία θα ξεκινήσει να "τρέχει” από τις αρχές της χρονιάς. Σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο η συμφωνία είναι με μια από τις ηγετικές αλυσίδες λιανεμπορίου στην Ιταλία.
 
Σημειώνεται ότι στο δεκάμηνο οι μικτές πωλήσεις της ΚΡΙ -ΚΡΙ στην κατηγορία του επώνυμου γιαουρτιού κατέγραψαν αύξηση 11%, σε μια αγορά που κατέγραψε πτώση 9,3% (πηγή: IRI), ενώ κατά 15% ενισχύθηκε ο τζίρος της στην κατηγορία του παγωτού (σ.σ. στοιχεία οκταμήνου). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μερίδιό της, με βάση τον όγκο πωλήσεων, να ανέλθει στο 14,2% στην κατηγορία των προϊόντων γιαουρτιού και η ΚΡΙ -ΚΡΙ να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σε αυτό, βοήθησε η διανομή ενός ποσοστού 20% του τζίρου της, που πέρυσι κατευθυνόταν στη Μαρινόπουλος, σε υγιέστερη πελατειακή βάση, όπως είπαν τα στελέχη της ΚΡΙ -ΚΡΙ.
 
Ο κ. Τσινάβος αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μαρινόπουλος δήλωσε ότι θα επηρεάσουν συνολικά το λιανεμπόριο: "Το deal είναι ακόμη στα χαρτιά. Εφόσον ολοκληρωθεί, τότε θα δούμε τις όποιες πιθανές απαιτήσεις από τους ανταγωνιστές" είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η ΚΡΙ -ΚΡΙ είχε τζίρο 15 εκατ. ευρώ με τα στοιχεία του 2015 στη Μαρινόπουλος, υπέστη κούρεμα 50%, ενώ έχει και 3 εκατ. ευρώ επισφάλειες. Τέλος η εταιρεία έχει προσημειώσει 20 ακίνητα της Μαρινόπουλος.
 
Γιώργος Αλεξάκης

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 10 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.