ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νιτσιάκος: «Το μυστικό» για την άνοδο σε κέρδη και πωλήσεις

11:43 - 21 Δεκ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Νιτσιάκος: «Το μυστικό» για την άνοδο σε κέρδη και πωλήσεις
Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας Νιτσιάκος το 2016. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Διευθύντρια Sales & Marketing της εταιρίας, Μαριλένα Νιτσιάκου, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικού γεύματος στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι αυξημένος περίπου κατά 27% ξεπερνώντας τα 300 εκατ. ευρώ με σημαντική αύξηση της κερδοφορίας. Παράλληλα εκφράζεται η αισιοδοξία για την πορεία της εταιρίας και το 2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νιτσιάκος, αποτελεί για 5η δεκαετία τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής πουλερικών στην Ελλάδα. Τα τελευταία 6 χρόνια, εν μέσω κρίσης, η αμιγώς ελληνική επιχείρηση από τα Ιωάννινα έχει καταφέρει όχι μόνο να αυξάνει τα μερίδια αγοράς αλλά και να αναπτύσσεται συνεχώς με επενδύσεις σε νέους τομείς όπως οι ζωοτροφές και τα άλευρα.  
 
Η αγορά πουλερικών είναι η μόνη όπου η Ελλάδα έχει ως παραγωγός χώρα σημαντικά μερίδια. Περίπου το 65% της εγχώριας κατανάλωσης καλύπτεται από Ελληνικά πουλερικά. Από τα 750 χιλιάδες κοτόπουλα που καταναλώνονται κάθε μέρα τα 500 χιλιάδες είναι εγχωρίως παραγόμενα. Η τάσεις διατροφής αλλά και η οικονομική κρίση που έστρεψαν τους καταναλωτές σε οικονομικές λύσεις, όπως είναι τα πουλερικά, οδήγησαν συνολικά την αγορά στο να μην καταγράψει σημαντικές απώλειες.
 
Στο πλαίσιο αυτό η Νιτσιάκος έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα  παραγωγής γαλοπούλας, κουνελιού και του υψηλής διατροφικής αξίας Μαύρου Κοτόπουλου Αλσατίας. Επίσης αναπτύσσεται και στον τομέα παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών καθετοποιώντας της δραστηριότητά της.
 
Η οικογένεια Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς ζωοτροφών με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής. Το 40% του κύκλου εργασιών προέρχεται από την πώληση πρώτων υλών και ζωοτροφών τόσο σε παραγωγικά ζώα όσο και σε κατοικίδια ζώα. Μέσα στο 2016 έχουν εισαχθεί περισσότεροι από 250.000 τόνοι πρώτων υλών και έχουν παραχθεί περίπου 200.000 τόνοι ζωοτροφών.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.