ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διλήμματα για τους μετόχους της Σουρωτής

12:41 - 21 Δεκ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Διλήμματα για τους μετόχους της Σουρωτής
Για την Τετάρτη το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Σουρωτή. Στην ατζέντα της συζήτησης είναι η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και η πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Εφόσον δεν υπάρξει αίτημα αναβολής, στο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να τοποθετηθούν εκπρόσωποι του ομίλου Dimera (Ιβαν Σαββίδης), της Coca Cola HBC, των υπόλοιπων θεσμικών μετόχων (Δήμος, Περιφέρεια) ενώ θα υπάρχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων. Παράλληλα, θα υπάρξει παρουσίαση του αναλυτικού προϋπολογισμού της "Σουρωτή Α.Ε." με έμφαση στο marketing, στις εξαγωγές και στην αύξηση πωλήσεων.
 
Το μεγάλο ζήτημα είναι το τι θα πράξουν ή τι μπορούν να πράξουν οι μέτοχοι εάν αποφασιστεί ΑΜΚ. Eκτός από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σουρωτής (4,5%) και το Δήμο Θέρμης (16%), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει ποσοστό 4,5% της εταιρείας, ο Σύλλογος Ορφέας Σουρωτής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας από 0,5% έκαστος, ενώ ο όμιλος Λιακουνάκου διατηρεί ακόμη ένα επιπλέον ποσοστό 2,5% (σ.σ. το 15% πλειστηριάστηκε από την Τρ. Πειραιώς). Το δίλημμα για όλους είναι τι θα ψηφίσουν στην πρόταση για ΑΜΚ αλλά και αν έχουν ρευστότητα να βάλουν εάν αποφασιστεί η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας.
 
Γ.Α.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.