ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουτάρης: Συμφωνία για αναδιάρθρωση δανεισμού σε 15 έτη

13:06 - 09 Ιαν 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μπουτάρης: Συμφωνία για αναδιάρθρωση δανεισμού σε 15 έτη
Σε συμφωνία αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της κατέληξε η Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ για τη θυγατρική της Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.

Η συμφωνία, που υπεγράφη από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ, περιλαμβάνει τη ρύθμιση του τραπεζικού δανεισμού της σε 15 χρόνια και στο μεταξύ τη χρηματοδότηση της εταιρείας για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της. Το επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας θα είναι χαμηλό, ενώ η εταιρεία θα έχει περίοδο χάριτος 1 έτους, κατά την οποία θα πληρώνονται μόνο οι τόκοι.

 

Επίσης, συμφωνήθηκε η ρύθμιση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα Ταμεία σε διάρκεια επίσης 15 ετών, η σταδιακή αποπληρωμή όλων των προμηθευτών και η πώληση θυγατρικών.

 

«Η συμφωνία αυτή θα συντελέσει στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η εταιρεία στα πλαίσια του επιχειρηματικού της σχεδίου για τη διεύρυνση της ανάπτυξης των πωλήσεων της εταιρίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την περαιτέρω βελτίωση της μικτής της κερδοφορίας, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη μείωση των λειτουργικών της δαπανών» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.