ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφαία διάκριση για το «Κτήμα Γαία» στις ΗΠΑ

14:56 - 21 Μαρ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Κορυφαία διάκριση έλαβε η Gaia Wines λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία των κόκκινων κρασιών για το αγιωργίτικο «Κτήμα Γαίας»,το οποίο παράγεται και εμφιαλώνεται στη Νεμέα, όπου βρίσκονται και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου. Αντίστοιχα, στην κατηγορία των λευκών κρασιών, το ασημένιο βραβείο έλαβαν τα προερχόμενα από τους αμπελώνες της Σαντορίνης «Θαλασσίτης» και «Ασύρτικο της Γαίας – Wild Ferment».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο  Ντάλας του Τέξας, αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στις ΗΠΑ κι έναν από τους σημαντικότερους στον κόσμο, αφού συγκεντρώνει τους κορυφαίους Master Sommeliers και Masters of Wine απ’ όλη την Αμερική, τον Καναδά και την Ευρώπη. Συνολικά, διαρκεί τρεις μέρες, όπου περισσότεροι από 70 γευσιγνώστες αξιολογούν όλα τα κρασιά που συμμετέχουν.

 

Σύμφωνα με τη διαδικασία, τις δύο πρώτες μέρες όλα τα δείγματα δοκιμάζονται, την τρίτη μέρα τα κρασιά που έλαβαν την ανώτερη διάκριση επανεξετάζονται και στη συνέχεια προκύπτουν τα κορυφαία κρασιά σε κάθε κατηγορία.

 

Το «Κτήμα Γαία», που έλαβε την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία «Κόκκινα Κρασιά», δεν παράγεται κάθε χρόνο, παρά μόνο τις χρονιές που τα σταφύλια έχουν τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ ωριμάζει σε βαρέλια γαλλικής δρυός για 20 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώνεται χωρίς καμία παρέμβαση - κατεργασία ή φιλτράρισμα.

 

Το ιδιαίτερα ερυθρό - ιώδες χρώμα που συνοδεύεται από αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρίφαλο αποτελούν τις ιδιότητες ενός κρασιού που έχει τιμηθεί και στο παρελθόν με σημαντικές διακρίσεις και βραβεία σε όλο τον κόσμο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 21 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.