ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο μουσακάς, το σπανακόρυζο και η Apple Κύριο

08:31 - 14 Ιουν 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ο μουσακάς, το σπανακόρυζο και η Apple
«Επιτυχία είναι ότι πουλάμε 50 μερίδες μουσακά της μέρα στη Regent Street κάτω από τη σημαία της Apple σε στελέχη της, καθώς εκεί είναι ένα κτήριό της». Αυτό ανέφερε μιλώντας για το πώς προσπαθεί να κάνει γνωστή την ελληνική διατροφή σε μια από τις μεγάλες μητροπόλεις της χώρας ο Θωμάς Δούζης, συνιδρυτής της ERGON στην εκδήλωση καινοτόμου επιχειρηματικότητας που οργάνωσε η Heineken, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 το απόγευμα, στο Orange Grove με τίτλο «Ελληνική αγροτική παραγωγή: Δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τη χώρα».
«Για μας είναι πολύ σημαντικό που έρχονται στελέχη που δουλεύουν σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Λονδίνου και ζητούν να μάθουν πότε θα φτιάξουμε σπανακόρυζο» προσέθεσε ο κ. Δούζης. Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος της επιχειρηματικής του προσπάθειας είναι σταδιακά να γίνει γνωστή η ελληνική γαστρονομία αλλά και τα διάφορα ξεχωριστά προϊόντα Ελληνικής γης που προωθεί μέσα από τα καταστήματά της η Ergon.
 
Ο κ. Δούζης μαζί με τη Βάσω Παπαδημητρίου, γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), τον Άρη Κεφαλογιάννη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑ και τη  Carla Tanas, συνιδρύτρια του Future Argo Challenge (FAC) και με το συντονισμό του δημοσιογράφου Νίκου Φιλιππίδη, υπεύθυνου έκδοσης του περιοδικού AGRICOLA απάντησαν σε ερωτήσεις για το δια ταύτα της δυνατότητας ανάπτυξης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό από νέους.
 
Η σημασία της τυποποίησης, της στοχευμένης διείσδυσης σε νέες αγορές αλλά και την διασφάλιση ποιότητας και συνέπειας στις διανομές προϊόντων. Οι ομιλητές στάθηκαν και στο γεγονός ότι οι εξαγωγές διασφαλίζουν μια ισχυρή οικονομική βάση για τις επιχειρήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι η κ. τη Βάσω Παπαδημητρίου ανέφερε ότι ο κλάδος των τροφίμων καταγράφει εξαγωγές αξίας 4,2 δισεκ. ευρώ ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι το 80% των πωλήσεων της εταιρίας του γίνονται στο εξωτερικό. Στη σημασία των στοχευμένων τοπικών συνεργασιών αναφέρθηκε μιλώντας στο Reporter.gr ο πρόεδρος του Ελληνοαζερικού Επιμελητηρίου Κώστας Βαμβακάς με αφορμή την είσοδο σε περίοπτη θέση των προϊόντων Γαία σε ένα από τα πιο καλά καταστήματα τροφίμων του Καζακστάν.
 
Γιώργος Αλεξάκης
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.