ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνει η δικαιοσύνη το πρόστιμο στην ΑθηναΪκή Ζυθοποιία

16:56 - 04 Ιουλ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μειώνει η δικαιοσύνη το πρόστιμο στην ΑθηναΪκή Ζυθοποιία
Κατά 4,75 εκατ. ευρώ "κούρεψε" το Διοικητικό Εφετείο το πρόστιμο που είχε επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

H Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία πρόστιμο 31,45 εκατ. ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Με βάση την απόφαση υπ’ αριθμ. 4055, η οποία εκδόθηκε χθες και από σήμερα κοινοποιείται στα εμπλεκόμενα μέρη, το πρόστιμο μειώνεται στα 26,7 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 8,5% του τζίρου της εταιρείας, από 31,45 εκατ. ευρώ η 10% του τζίρου της, που της είχε επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή είχε χαρακτηρίσει άδικη και αβάσιμη την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για τον λόγο αυτό είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο. Μετά τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, δεν αποκλείεται η εταιρεία να προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν άδικη, ότι η Ανεξάρτητη Αρχή εξήντλησε όλη της την αυστηρότητα και ότι η λειτουργία της αγοράς μπίρας είναι πλέον "απόλυτα ανταγωνιστική" και αυτό αποδεικνύεται σύμφωνα με την άποψή της εταιρείας από το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον 25 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έναντι μόλις πέντε το 2000, και από το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας περιορίστηκε από 73% το 2000 σε κάτω από 50%.

Γιώργος Αλεξακης

Τελευταία τροποποίηση στις 17:10 - 04 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.