ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ούζο ταξιδεύει από το «Ελ.Βενιζέλος» με προορισμό τη Λέσβο

10:28 - 11 Ιουλ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Το ούζο ταξιδεύει από το «Ελ.Βενιζέλος» με προορισμό τη Λέσβο
Μια ευχάριστη έκπληξη γεμάτη … ούζο είχαν οι ταξιδιώτες που αναχωρούσαν το μεσημέρι της Δευτέρας από το ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος». Αιτία το νοερό ταξίδι που τους προσέφερε στη Λέσβο, τα αρώματα και τις γεύσεις του νησιού, το Επιμελητήριο Λέσβου με τη στήριξη του Δήμου Λέσβου, του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου, του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος».

Με μια δράση που αγκαλιάστηκε κυριολεκτικά από όλους καθώς οι καρσιλαμάδες, τα απτάλικα ζειμπέκικα και τα συρτά έδωσαν και πήραν ανέδειξε την ομορφιά του νησιού αλλά και τον μοναδικό του πλούτο.

 

«Η Λέσβος έχει μοναδική παράδοση, γαστρονομία και ένα πλούτο γεύσεων μοναδικό που αξίζει να το γευτεί ο επισκέπτης» ανέφερε μιλώντας στο Reporter.gr o Γενικός Γραμματέα του Επιμελητηρίου Λέσβου Γιώργο Εγγλέζο. Ο θεσμός εκπροσωπεί περίπου 8.500 χιλιάδες επιχειρήσεις πολλές από τις οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων.

 

Ανάμεσα σε αλίπαστα, βρώσιμες ελιές, λαδοτύρια και φέτα, το ούζο παραμένει το βασικό όπλο των εξαγωγών του νησιού (το 45% της Λεσβιακής παραγωγής εξάγεται) αλλά και λόγος για να το επισκεφθεί κανείς. Στη Λέσβο άλλωστε δραστηριοποιούνται 16 μονάδες παραγωγής ούζου που κάθε χρόνο μαζί με το Επιμελητήριο οργανώνουν τη Γιορτή Ούζου, το Ouzofest της Λέσβου (14-15 Ιουλίου Μυτιλήνη / 22 Ιουλίου Πλωμάρι). Όμως η γιορτή ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Αθήνας καθώς χτες από τις 12:00 έως τις 16:00, στις Αναχωρήσεις, έλαβε ένα μίνι «Φεστιβάλ Ούζου» για τους επισκέπτες του αεροδρομίου, μια πρώτη γεύση πριν από το φετινό Ouzofest, που είχε άρωμα Αιγαίου και παρέας!

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ποτοποιών - Αποσταγματοποιών Λέσβου – Χρήστο Μητσάκη το νησί της Λέσβου προσφέρει μοναδική γαστρονομική εμπειρία στον επισκέπτη ενώ το ούζο αποτελεί ένα διεθνές brand από τα πρώτα ΠΓΕ που αναγνωρίστηκαν σε επίπεδο ΕΕ. Δείγμα, όπως ανέφερε στο Reporter.gr, της αξίας του προϊόντος.


Η εκδήλωση περιελάμβανε πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου, ζωντανή μουσική και χορός από τον Σύλλογο Βρισαγωτών και Πολιχνιατών Αθήνας, οι οποίοι και ενθουσίασαν τον κόσμο και βέβαια πρόσκληση στο ετήσιο Ouzofest της Λέσβου, με κλήρωση συνολικά 6 διπλών εισιτηρίων Αθήνα – Μυτιλήνη μετ’ επιστροφής, ευγενική προσφορά των αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν την Αθήνα με τη Μυτιλήνη: της Aegean, της Astra και της Volotea.

 

Σημειώνεται επίσης ότι από το Σάββατο, 1η Ιουλίου, τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών του αεροδρομίου ήδη προσφέρουν εκπτώσεις 15% με την αγορά τοπικού ούζου, ενώ με στόχο τη μεγαλύτερη προβολή των προϊόντων της περιοχής, τα ΚΑΕ θα αναδείξουν ξεχωριστά όλα τα τοπικά είδη.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:40 - 11 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.