ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kτήμα Semeli: Με κυρίαρχο ρόλο στην ελληνική και παγκόσμια αγορά

08:11 - 30 Αυγ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Kτήμα Semeli: Με κυρίαρχο ρόλο στην ελληνική και παγκόσμια αγορά
H Σεμέλη Οινοποιητική μετρά ακόμα μια χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και ποσότητας. Τα κρασιά της ήδη έχουν κερδίσει 40 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Παράλληλα, φέτος θα προβεί σε μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στα αμπέλια και στο οινοποιείο της Νεμέας.

Ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες, η Semeli, με ιδιόκτητους αμπελώνες και state of the art οινοποιείο μέσα στον ποιοτικότερο αμπελώνα της Νεμέας, στο Κούτσι, πραγματοποιεί μία νέα επένδυση για την αναβάθμιση της  παραγωγής και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της.   

Σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού

Το οινοποιείο, αποτελεί σήμερα σήμα  κατατεθέν στον κλάδο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, όσο και για την ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης και φυσικά την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Χτισμένο με σεβασμό στο περιβάλλον, ενσωματωμένο απόλυτα στη φυσική ομορφιά, σε υψόμετρο 600μ. σε μια πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια, το οινοποιείο Semeli εκφράζει την καθολική προσέγγιση στη σύγχρονη οινοποίηση.  

Από τις μεγαλύτερες επενδύσεις

  Η νέα επένδυση που πραγματοποιείται στο Οινοποιείο στοχεύει στην αναβάθμιση του τμήματος παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε Οινοποιείο στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσει σαν πρότυπο και σημείο αναφοράς για τη χώρα μας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας είναι η εγκατάσταση state of the art εξοπλισμού και σύγχρονων συστημάτων οινοποίησης στο χώρο παραγωγής. 

Την ίδια ώρα, ανακαινίζεται η μεγάλη αίθουσα υποδοχής, όπου ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών θα διαμορφωθεί για το κοινό. Το κελάρι αναβαθμίζεται με τη διαμόρφωση ενός «ιδιωτικού» χώρου γευσιγνωσίας, δίπλα στα βαρέλια και την κάβα, ενώ δημιουργούνται 10 πολυτελείς σουίτες (σε πτέρυγες δεξιά & αριστερά του Οινοποιείου) για την φιλοξενία των επισκεπτών – φίλων του κρασιού, αλλά και των μελών του SEMELI WINE CLUB.

Επενδύσεις αξίας 12 εκατ. ευρώ

Η  εταιρία, που λειτουργεί από  το 1979,  έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στον τομέα του κρασιού,  που αγγίζουν τα 12 εκατ. ευρώ. Η Semeli έχει σαφή εξωστρεφή χαρακτήρα και στρατηγικός της στόχος είναι να αυξάνει κάθε χρόνο τις εξαγωγές, διευρύνοντας τις πωλήσεις της στις διεθνές αγορές. Είναι  μία απόλυτα υγιής εταιρία, που επενδύει με ίδια κεφάλαια, «επιστρέφοντας» κέρδη της στην ελληνική παραγωγή και οικονομία. 

Ανάμεσα στους στρατηγικούς στόχους είναι το ιδανικό terroir και γι’ αυτό επιμένει σε καλλιέργειες ελληνικών και ξένων ποικιλιών, αλλά και σπάνιων γηγενών ποικιλιών. Επενδύει στον οινοτουρισμό, στην αναβάθμιση της εικόνας του Ελληνικού Κρασιού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες τόσο της δικής της παραγωγής  όσο  και των συνεργατών αμπελουργών της.

Επιλέγοντας τη Νεμέα, το «καμάρι» της νέας ελληνικής οινοπαραγωγής, η Semeli εγκατέστησε το 2003 ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσα στο Κούτσι.

Στήριξη στην τοπική κοινωνία

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας της Semeli, που καλύπτει έκταση 250 στρεμμάτων, συμπληρώνεται με 400 επιπλέον στρέμματα που βρίσκονται στην κοινότητα Νεμέας (Κούτσι, Ασπρόκαμπος, Καστράκι, Αρχαία Νεμέα κ.α.) και ανήκουν σε αμπελουργούς,  οι οποίοι έχουν μακροχρόνια συνεργασία με την εταιρία. Αυτό επιτρέπει το συνεχή έλεγχο της ποιότητας,  καθ’ όλη την περίοδο της καλλιέργειας – μια απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερή παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Βασικός στόχος της εταιρίας είναι η ανάδειξη του ποιοτικού δυναμικού του αμπελώνα της Νεμέας, καθώς και η στήριξη της τοπικής οικονομίας. Για το σκοπό αυτό, απασχολεί εργαζόμενους αποκλειστικά από τις κοινότητες των γειτονικών περιοχών, ενώ παράλληλα στηρίζει το τοπικό αγροτικό στοιχείο, είτε συμβουλευτικά ως προς την καλλιέργεια των αμπελιών, είτε ανταμείβοντας την παραγωγή σταφυλιών υψηλής ποιότητας με το αντίστοιχο οικονομικό αντίκρισμα.

Η Semeli με την αξία της, έχει καταφέρει να χτίσει ένα ισχυρό όνομα στην ελληνική αγορά και αναζητεί διαρκώς νέες προκλήσεις και ευκαιρίες στο διεθνές περιβάλλον. 

Στόχος ο διπλασιασμός των εσόδων τα επόμενα δύο χρόνια

Να σημειωθεί πως το 15% περίπου των εσόδων της εταιρίας προέρχεται από εξαγωγικές δραστηριότητες κυρίως στην Αμερική, τον Καναδά, τη Νορβηγία, την Γερμανία και την Αγγλία. 

Η εταιρία επενδύει συστηματικά στην εξωστρέφεια, με επαφές, παρουσιάσεις και συμφωνίες με δίκτυα διανομής και προώθησης οίνου σε όλο τον κόσμο. Απώτερος σκοπός είναι να διπλασιάσει τα έσοδά της από τις εξαγωγές τα επόμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα, η αναπτυξιακή της δυναμική τροφοδοτείται από τρεις βασικούς παράγοντες: την αξιοποίηση του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού, τη συστηματική ενίσχυση των εξαγωγών και την ανάπτυξη μακρόχρονων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της κορυφαίας σχέσης ποιότητας-τιμής. 

Τα κρασιά Semeli βραβεύονται συστηματικά σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς και αποσπούν διακρίσεις και επαίνους από καταξιωμένους οινογνώστες και κριτικούς από όλο τον κόσμο.

Ρεκόρ βραβείων και διακρίσεων

Φέτος, τα κρασιά Semeli κατέγραψαν ρεκόρ μεταλλίων και διακρίσεων, φτάνοντας τις 41 διακρίσεις και ανάμεσά τους χρυσά βραβεία για 9 ετικέτες σε 7 διεθνείς διαγωνισμούς 

Ειδικότερα, έξι μετάλλια σε διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίου επιπέδου έχει κατακτήσει μέσα στο 2017 ο λευκός ξηρός  SEMELΙ ΑΕΤΗΕRIA 2016 (Μαλαγουζιά & Chardonnay),  ενώ την ανώτατη  διάκριση, ως ο καλύτερος λευκός ξηρός οίνος, κέρδισε ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2016 (Μοσχοφίλερο & Sauvignon Blanc), ο οποίος ξεχώρισε στο διεθνή διαγωνισμό Challenge International Du Vin, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γαλλία. 

Επιπλέον, στον κορυφαίο διαγωνισμό στον κόσμο, τον DECANTER 2017, που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο, απονεμήθηκε Χρυσό Μετάλλιο στο SEMELI THEA MANTINIA 2015 (Μοσχοφίλερο), ενώ οκτώ ακόμα διακρίσεις από τον ίδιο διαγωνισμό απέσπασαν κρασιά του Κτήματος.

Σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις έχουν διακριθεί επίσης, το SEMELI NEMEA  GRANDE RESERVE 2012 και το SEMELI SAUVIGNON BLANC 2016 με 5 σημαντικά μετάλλια το καθένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.