ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην ποιότητα των προϊόντων ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού ποντάρει η Lidl Κύριο

09:17 - 12 Σεπ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Στην ποιότητα των προϊόντων ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού ποντάρει η Lidl
Έμφαση στη διακίνηση προϊόντων από Έλληνες προμηθευτές ειδικά στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών δίνει ολοένα και περισσότερο η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl.

«Στην Lidl φροντίζουμε να διατηρούμε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα, γευστικά και γεμάτα με τις βιταμίνες τους ακολουθώντας πιστά μια σειρά πρακτικών. Μια από αυτές είναι η συνεργασία μας με Έλληνες παραγωγούς και προχωράμε στην επιλογή τους με βάση την εποχικότητα για να είναι πιο νόστιμα. Επίσης έχουμε καθημερινή τροφοδοσία για να εξασφαλίζουμε τη φρεσκάδα τους ενώ τα ελέγχουμε προσεκτικά ένα – ένα πριν φτάσουν στο μανάβικο μας για να μπορεί ο καταναλωτής να έχει τα καλύτερα προϊόντα» αναφέρεται σχετικά από την εταιρία που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί στην κορυφή μαζί με την αλυσίδα Α- Β Βασιλόπουλος στον κλάδο των υπεραγορών.

Στο πλαίσιο αυτό το στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας με του συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Κοζάνης αναδεικνύει η Lidl. Σύμφωνα με στελέχη της Lidl, που μαζί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΑΣΕΠΟΠ παρουσίασαν σε ομάδα δημοσιογράφων όλα τα στάδια της παραγωγής ροδάκινων στο Βελβεντό, τα τελευταία 4 χρόνια έχει παγιωθεί η προμήθεια του Lidl σε ροδάκινα, νεκταρίνια και σε αχλαδόμηλα Nashi.

«Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε τον Σεπτέμβριο του 2013 και πλέον ο συνεταιρισμός ΑΣΕΠΟΠ Κοζάνης είναι στρατηγικός συνεργάτης της Lidl. Μέσω της συνεργασίας μας δημιουργήσαμε και διαθέτουμε κατ’ αποκλειστικότητα τις 3κιλες συσκευασίες σε ροδάκινα και νεκταρίνια. Πέρσι διακινήσαμε πάνω από 1.100 τόνους με την ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού» αναφέρεται από τη Lidl. «Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν σε όλα τα καταστήματα της Lidl τα εξαιρετικά φρούτα με την επωνυμία Velvita. Τα φρούτα παράγονται με συγκεκριμένες διαδικασίες και τηρούν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και κανόνες υγιεινής» τονίζεται σχετικά.

H Lidl όλα τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση στην ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής. Ηδη 1800 εγχώριοι προμηθευτές βλέπουν τα προϊόντα στα ράφια της αλυσίδας που πρλέον έχει φύγει από το χώρο του discount σούπερ μάρκετ και στοχεύει στην πρωτιά στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Σήμερα η εταιρία διαθέτει 219 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί άμεσα 4.939 εργαζόμενους, με το σύνολο των πληρωμών της σε Έλληνες προμηθευτές, να ανέρχεται σε 710 εκατ. ευρώ. Ποσοστό 56% των συνολικών της αγορών προϊόντων λιανικής πώλησης πραγματοποιείται από Έλληνες προμηθευτές κα ανέρχεται σε 581 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, με κύριο προϊόν το ροδάκινο, όπως τονίζουν τα στελέχη του, αποτελεί έναν υγιή συνεταιρισμό και έναν σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Αριθμεί περίπου 400 παραγωγούς ενεργά μέλη που καλλιεργούν σήμερα περίπου 6.500 στρέμματα.

Έχει καταφέρει να είναι γνωστός και εκτός των συνόρων, χάρη στα άριστα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και όλες τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που εφαρμόζει.

Τα προϊόντα του βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιεί και σημαντικές εξαγωγές σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με κύρια αγορά αυτή της Ρωσίας. Ο συνολικός όγκος εξαγωγών ξεπερνάει τα 3.250.000 κιλά. Το ποσοστό εξαγωγών αγγίζει το 40% των συνολικών πωλήσεων. Ο Συνεταιρισμός είναι πιστοποιημένος κατά ISO, HACCP, GLOBALGAP KAI EUREPGAP. Στον ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ εφαρμόζεται από το 2002 σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1 2.2.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.