ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FrieslandCampina: Στήριξη των μεριδίων ΝΟΥΝΟΥ στην Ελλάδα και εξαγωγές

08:42 - 09 Οκτ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
FrieslandCampina: Στήριξη των μεριδίων ΝΟΥΝΟΥ στην Ελλάδα και εξαγωγές
Την αναβάθμιση της παρουσίας στην Ελλάδα εξετάζει ο Ολλανδικός συνεταιρισμός FrieslandCampina, γνωστός στην Ελλάδα για τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ.

Στόχος της, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr, είναι η ενίσχυση της παρουσίας της στην εσωτερική αγορά αλλά και η τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας, με αιχμή τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα όπως το γιαούρτι. Μάλιστα δύο φορές τον τελευταίο μήνα στελέχη της εταιρίας είχαν επαφές με το υπουργείο Οικονομίας κι ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, Frans Keurentjes και τα μέλη του εποπτικού συμβούλιου του Ολλανδικού συνεταιρισμού FrieslandCampina, ο Πρόεδρος της μητρικής εταιρείας στην Ολλανδία, Roelof Joosten, η διοικητική ομάδα της εταιρίας κι ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα κ. Caspar Veldkamp στην Ελλάδα είχαν στις 11/9 δείπνο στην ολλανδική πρεσβεία, με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας FrieslandCampina Hellas, κ. Κωνσταντίνο Μαγγιώρο.

Ο κ. Μαγγιώρος, σύμφωνα με ανακοίνωση, ενημέρωσε τον κ. Παπαδημητρίου για την απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου του ολλανδικού συνεταιρισμού FrieslandCampina να αναβαθμίσει το ελληνικό τμήμα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas ανέφερε ότι από την μητρική εταιρεία ανατέθηκε ο ηγετικός ρόλος επίβλεψης, στο κομμάτι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην διοικητική ομάδα της εταιρείας στην Ελλάδα.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές επέκτασης της εταιρείας, όπως αυτές αναπτύσσονται, καθώς η ελληνική οικονομία εισέρχεται στη φάση της ανάκαμψης. Τα τελευταία χρόνια πάντως η εταιρία έχει μπει δυναμικά στο χώρο του γιαουρτιού και της παραγωγής τυριού πέρα από τον παραδοσιακό τομέα του γάλακτος.

Το 2011, η εταιρεία επένδυσε σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Πάτρα, όπου και μετέφερε την παραγωγή γάλακτος από τη Γερμανία, δημιουργώντας περισσότερες από 140 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, όπως ανέφερε η εταιρία σε κείμενο πρόσκλησης στο δείπνο στην Ολλανδική πρεσβεία στις 11/9, υλοποίησε – και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα – πρόγραμμα βέλτιστης διαχείρισης και ανάπτυξης κτηνοτροφικών μονάδων, στηρίζοντας έτσι την ελληνική πρωτογενή παραγωγή γάλακτος. Απασχολεί σήμερα 470 ανθρώπους, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει καμία μείωση θέσεων εργασίας ή περικοπή μισθών και παροχών.

H FrieslandCampina είναι ολλανδική συνεταιριστική εταιρεία, με μακρά ιστορία 150 ετών (ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1871). Με εγκαταστάσεις σε 33 χώρες και τζίρο € 11 δισ. ευρώ, είναι μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες διεθνώς. Οι 19.000 κτηνοτρόφοι-γαλακτοπαραγωγοί σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία, που αποτελούν και τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, παράγουν 11 εκατ. τόνους νωπού γάλακτος ετησίως, οι οποίοι μετατρέπονται σε πολύτιμα, θρεπτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα που διακινούνται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 09 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.