ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Σαουδική Αραβία και Μέση Ανατολή προσβλέπει η Green Cola

10:59 - 17 Οκτ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Σε Σαουδική Αραβία και Μέση Ανατολή προσβλέπει η Green Cola
Στην επέκτασή της στην μεγάλη αγορά της Μέσης Ανατολής αποσκοπεί η εταιρία αναψυκτικών Green Cola μέσα από τη στρατηγική συνεργασία που ξεκινά με το γκρούπ Ocean Holding Group, του επιχειρηματία Mansour Al Sudais, που έχει σημαντική παρουσία στο real estate αλλά αναπτύσσεται εσχάτως στον κλάδο των τροφίμων και ποτών με τo brand FOOD OCEAN Co.

Η συνεργασία αφορά την εκχώρηση loyalties και τις απευθείας εξαγωγές σε πρώτη φάση, αλλά και στην ανάπτυξη της διείσδυσης του προϊόντος στη Σαουδική Αραβία με πρώτο σταθμό την περιοχή του Ριάντ. Πιο συγκριμένα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστήσουν μια νέα εταιρία με συμμετοχή της ελληνικής πλευρά με ποσοστό 15% όπου εκχωρούνται τα royalties του σήματος και θα εξαχθούν σε πρώτη φάση 1 εκατ. κιβώτια της Green Cola. Σε βάθος τριετίας ο στόχος είναι η συγκεκριμένη ποσότητα να διπλασιαστεί, ώστε να ανοίξει ενδεχομένως ο δρόμος για τη δημιουργία εργοστασίου στην περιοχή από την Ocean Holding Group. Για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι θα επενδυθούν από τους Άραβες ποσά κοντά στα 2,5 εκατ για εμπορικές δράσεις.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Green Cola κ. Περικλή Βενιέρη, η εξαγωγή από την Ελλάδα λόγω μεταφορικού κόστους μειώνει τα περιθώρια κέρδους, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σημαντική ανάπτυξη. Όπως τόνισε σήμερα σε περιοχές όπως η Ιορδανία τα προϊόν πουλιέται ως premium στο ράφι, αλλά η αγορά στην περιοχή δίνει ευκαιρίες. Η συνολική μέση ετήσια κατανάλωση αναψυκτικών στη Σαουδική Αραβία, ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια λίτρα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Βενιέρη η Green Cola στην Ελλάδα διατηρεί μερίδιο 8,5%, σε μιε περίοδο που η ζήτηση στον κλάδο υποχωρεί οριακά 1(%-2% στο εννεάμηνο για τα αναψυκτικά). Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2017, οι πωλήσεις της εταιρίαςθα αγγίξουν τα 18 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων 3 εκατ.ευρώ, αφορούν εξαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία διαθέτει παρουσία σε 22 αγορές του εξωτερικού κυρίως στην Ευρώπη καθώς και στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.