ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Στόχος για το επόμενο έτος η συμβολαιακή γεωργία

10:02 - 22 Οκτ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Στόχος για το επόμενο έτος η συμβολαιακή γεωργία
Κεντρική στρατηγική για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί η ανάπτυξη της συμβολαιακή γεωργίας. Έτσι σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας στόχος της εταιρείας για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο είναι να καλλιεργηθούν 170.000 στρέμματα και να παραχθούν περίπου 50.000 τόνοι βυνοποιήσιμου κριθαριού. Μάλιστα όπως αναφέρεται η εταιρεία εξετάζει τη δυνατότητα μέρος της παραγωγής αυτής να μεταπωλείται σε θυγατρικές επιχειρήσεις του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας, ώστε να αναπτυχθούν τρεις νέες ποικιλίες κριθαριού βυνοποίησης, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τις στρεμματικές αποδόσεις έως και 80% σε σύγκριση με αυτές που καλλιεργούνται σήμερα.

Παράλληλα,  όπως τονίζεται η εταιρία σχεδιάζει επενδύσεις ύψους περί τα 24,2 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνονται στο πλάνο της τριετίας 2017-2019 συνολικών προβλεπόμενων κε- φαλαίων 66,8 εκατ. ευρώ. Η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, η ανανέωση των συσκευασιών, οι δράσεις που αφορούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η ασφάλεια είναι μέσα στο πλάνο αυτό πέρα από το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας.

Σχετικά με την πορεία της φετινής χρήσης, η διοίκηση εκτιμά ότι το 2017 θα είναι εξίσου κερδοφόρα χρονιά, ενώ διατηρείται απρόσκοπτος ο αναπτυξιακός σχεδιασμός που περι- λαμβάνει την ενδυνάμωση μαρκών και την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με νέα προ- ϊόντα, τον έλεγχο και τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους. «Έχοντας επί σειρά ετών επενδύσει στην ελληνική αγορά ζύθου και στην ελληνική οικονομία με την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα, την ενίσχυση της συμβολαιακής καλλιέργειας των εγχώριων κριθαριών και την αναδιοργάνωση των δομών μας, η εταιρεία μας έχει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης, αλλά και για την επιδίω- ξη διατήρησης εύλογων μερισματικών αποδόσεων και δημιουργίας στα- θερών, μακροπρόθεσμα, αξιών για τους μετόχους της» επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας.

Γιώργος Αλεξάκης
 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:56 - 22 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.