ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός για μολυσμένο βρεφικό γάλα-Ανακαλείται και στην Ελλάδα

19:17 - 10 Δεκ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Συναγερμός για μολυσμένο βρεφικό γάλα-Ανακαλείται και στην Ελλάδα
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μαζική ανάκληση γαλάτων βρεφικής ηλικίας που παράγει ο όμιλος Lactalis, τα οποία προορίζονταν όχι μόνο για τη γαλλική αγορά αλλά και για άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Οι ποσότητες που θα ανακληθούν είναι «τεράστιες», παραδέχτηκε εκπρόσωπος του ομίλου. Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με περισσότερες από 600 παρτίδες που ανακαλούνται, απαγορεύεται να καταναλωθούν και να εξαχθούν.

Η απόφαση αφορά πολλές χώρες στις οποίες εξάγονται τα προϊόντα της Lactalis, όπως τη Μ. Βρετανία, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Ελλάδα, την Ταϊβάν, τη Ρουμανία, το Μπαγκλαντές, την Κίνα, το Περού, τη Γεωργία, το Πακιστάν.
Στις 2 Δεκεμβρίου η Lactalis ανακάλεσε 12 παρτίδες βρεφικού γάλακτος που παράγεται στο εργοστάσιό της στην Κραόν. Ωστόσο την Κυριακή το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι τα μέτρα που έλαβε ο όμιλος στις αρχές του μήνα δεν επαρκούν ώστε «να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης» από το βακτήριο της σαλμονέλας.

Η προηγούμενη ανάκληση έγινε αφότου ασθένησαν 20 βρέφη κάτω των έξι μηνών που είχαν καταναλώσει προϊόντα της εταιρείας. Αυτήν την εβδομάδα ωστόσο αναφέρθηκαν πέντε νέα κρούσματα σε βρέφη.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:21 - 10 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.