ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται το πρώτο ελληνικό χαβιάρι Beluga Κύριο

11:39 - 31 Ιαν 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Έρχεται το πρώτο ελληνικό χαβιάρι Beluga
Σε λίγους μήνες αναμένεται να είναι έτοιμη η πρώτη παρτίδα του Ελληνικού χαβιαριού Beluga, του κορυφαίου δηλαδή χαβιαριού, που παράγεται από τον οξύρυγχο Beluga στις εγκαταστάσεις στην Άρτα της εταιρείας Thesauri της οικογένειας Παπαγιάννη μέλος του γνωστού Ομίλου αλλαντικών ΒΙ.ΚΗ.

Αυτό επισήμανε παρουσιάζοντας την εμπλουτισμένη, για φέτος, γκάμα προϊόντων της, η εταιρία Greek Luxury Products με τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, στον πολυχώρο Yolenis στο Κολωνάκι, την περασμένη εβδομάδα.  Όπως ανέφερε ο CEO της Greek Luxury Products Γιάννης Στασινόπουλος η Thesauri είναι έτοιμη να παράγει και προωθήσει στην αγορά το προϊόν από τον οξύρυγχο Beluga, που είναι ένα μεγάλο ψάρι, που για να φτάσει σε επίπεδο παραγωγής περνούν πάνω από 13-14 χρόνια. Μάλιστα, όπως ανέφερε, πλέον έχουν αναπτυχθεί «ηθικές» τεχνικές παραγωγής χαβιαριού Beluga. Δηλαδή, μέσα από μια χειρουργική επέμβαση στον σώμα του ψαριού αφαιρείται το χαβιάρι, χωρίς ο οξύρυγχος να πεθαίνει. Άρα συνεχίζει τη ζωή και βέβαια την παραγωγή του.

Η Thesauri της οικογένειας Παπαγιάννη, έχει πιστέψει στο προϊόν με επιμονή, δίκη της καινοτόμα τεχνογνωσία και εμπειρία 20 ετών και είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία εκτροφής οξύρρυγχου και παραγωγής χαβιαριού στην Ελλάδα, καθώς επίσης και μία από τις πολύτιμες λίγες εταιρείες στον κόσμο. Κατέχει δε την έβδομη θέση σε δυναμικότητα παραγωγής στην Ευρώπη. Για σχεδόν 18 χρόνια δεν υπήρχε παραγωγή, καθώς ήταν σε εξέλιξη η ανάπτυξη του ζωικού κεφαλαίου, αλλά με διαρκείς μελέτες, έρευνες, η εταιρία κατάφερε να έχει τώρα δυνατότητα παραγωγής έως και τριών τόνων το χρόνο. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή είναι 2.500 έως 3.000 ευρώ το κιλό.

Μέσα, δε, από την αποκλειστικότητα της συνεργασίας της με την Greek Luxury Products έχει ανοίξει φτερά, βοηθούντος και του τουρισμού, τόσο σε σημεία luxury εστίασης και ξενοδοχίας στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές αγορές του εξωτερικού (Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδάς και Ευρώπη).

Σημειώνεται ότι το χαβιάρι από οξύρυγχο Beluga είναι ένα από τα πιο ακριβά είδη, που υπάρχουν, καθώς είναι ιδιαίτερα δυσεύρετο. Αμέσως μετά το Beluga (Μπελούγκα), τα καλύτερα είδη οξύρρυγχου που δίνουν χαβιάρι είναι ο Oscietra (Οσιέτρα), ο Cevruga (Σεβρούγκα) και ο Baeri (Μπέρι).

Νέα προϊόντα από την Greek Luxury Products

Στο μεταξύ πέρα από τη διάθεση των προϊόντων της Thesauri, η Greek Luxury Products σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο αναμένεται φέτος να ενισχύσει την γκάμα των προϊόντων της. Κύρια πηγή της είναι η ελληνική γη και παραγωγή απ΄ όπου ψάχνει και βρίσκει «διαμάντια» ποιότητας. Παράλληλα εισάγει και ορισμένους κωδικούς εμβληματικών προϊόντων από άλλες χώρες,  τα «διαμάντια της γαστρονομίας», όπως αποκαλούν παγκοσμίου φήμης σεφ τις τρούφες, το πρώτο ηθικό Foie Gras της περίφημης ισπανικής φάρμας Sousa & Labourdette, jamon από ethical goose, αλλά και το νερό με εκχύλισμα δενδρολίβανου “No1 Rosemary Water” από την Αγγλία.

Το δίκτυο

Επιπλέον η Greek Luxury Products αλλά και το «αδελφάκι» της η εταιρία Luxury Concierge αποκτά περισσότερα σημεία πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών. Μετά το Χίλτον, το Χαβιάρι και η τρούφες έχουν θέση στα ράφια του Yolenis. Επίσης η Greek Luxury Products είναι σε συζητήσεις με τη Four Seasons για τη συνεργασία τhw στον Αστέρα, όπου στο παρελθόν η εταιρία λειτουργούσε μπουτίκ με επώνυμη ένδυση. Κάτι που αναμένεται να κάνει και στην Μύκονο παράλληλα με τις υπηρεσίες concierge.

Επιπρόσθετα σε λίγες ημέρες  , μέσω του e-shop της Yoleni’s, οι λάτρεις των delicatessen προϊόντων θα μπορούν να βρουν διαθέσιμα, τα προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα που φέρουν την ετικέτα της Greek Luxury Products, καθιστώντας σίγουρο το γεγονός πως θα ικανοποιήσουν γευστικά όλους τους connoisseurs της γαστρονομίας.

Δεδομένης της διευρυμένης ποικιλίας των προϊόντων της εταιρείας Greek Luxury Products, η Yoleni’s θα εξυπηρετεί ακόμη τη διανομή των προϊόντων της, μέσα από την ιστοσελίδα της www.yolenis.com.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 31 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.