ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FOOD EXPO 2018:Στο «μάτι» οι μεγάλες εισαγωγές τροφίμων στην Ινδία

10:20 - 02 Μαρ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
FOOD EXPO 2018:Στο «μάτι» οι μεγάλες εισαγωγές τροφίμων στην Ινδία
Σε λίγες μέρες ανοίγει τις πόρτες της η 5η FOOD EXPO 2018, µε 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες, µε 55.000 τ.µ., µε 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες και µε 3.500 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές. Στόχος η τόνωση της εξωστρέφειας του πρωτογενούς τομέα τα χώρας αλλά και της ελληνικής μεταποίησης καθώς η FOOD EXPO αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίµων & Ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Είναι ενδεικτικό ότι η FOOD EXPO 2018 θα προσελκύσει περισσότερους από 3.500 food traders από μεγάλες αγορές - στόχους, από τους οποίους oι 800 πιο σημαντικοί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Hosted Buyer” της έκθεσης. Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από μεγάλες αγορές- στόχους από ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία), ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν πάνω από 15.000 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2018.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Ινδία μια αγορά που εισάγει τρόφιμα αξίας 17 δισεκ. Ευρώ περόπου κι από όπου η Ελλάδα ουσιαστικά απουσιάζει. Μόλις 10 εκατομμύρια είναι οι εξαγωγές τροφίμων από τη χώρα στη πολυπληθέστερη αντίστοιχη του κόσμου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ν. Δελχί. Με στόχο την τόνωση της Ελληνικής παρουσίας σε μια χώρα όπου η Ελλάδα απολαμβάνει, ειδικά στην ανώτερη τάξη, υψηλής δημοτικότητας η FOOD EXPO οργανώνει σειρά εκληλώσεων όπως ομιλίες, παρουσιάσεις αλλά και μαγειρέματα από σεφ ινδικών φαγητών με πρώτες ύλες από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τη FORUM SA, η 5η FOOD EXPO θα προσελκύσει περισσότερους από 70.000 επαγγελματίες από 25.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης! Οι επαγγελματίες αυτοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν εκατοντάδες ελληνικές παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και επίσης 250 ξένους εκθέτες με τους οποίους θα πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές.

Όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας και 6 Δήμοι της Αττικής στην FOOD EXPO 2018

Την μεγάλη δυναμική της FOOD EXPO ως το κομβικό εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών, και ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, επιβεβαιώνει η συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας θα έχουν την δυνατότητα με την συμμετοχή τους να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό από όλο τον κόσμο. Τέλος, έντονη θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Mediterranean Food Stage θα προβληθούν μεταξύ άλλων τα προϊόντα και οι τοπικές κουζίνες των μελών των Περιφερειών και Επιμελητηρίων που θα συμμετάσχουν ως εκθέτες.

Έντονος ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης: 250 οι ξένοι εκθέτες που συμμετέχουν

Καμία άλλη έκθεση στον κόσμο δεν κατάφερε να γιγαντώσει τη φήμη της διεθνώς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όσο η FOOD EXPO, με αποτέλεσμα μέσα σε 5 μόλις χρόνια να κατορθώσει να αναδειχτεί στο μεγαλύτερο εμπορικό forum για τα Τρόφιμα και Ποτά στην Ν/Α Ευρώπη! Φέτος λοιπόν η συμμετοχή των ξένων επιχειρήσεων ως εκθέτες είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Η FOOD EXPO 2018 θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 20 χώρες όπως Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ινδία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ιρλανδία, Λίβανο, Fyrom, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Ρουμανία κ.ά., είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. Οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρος εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης τους.

Η Δημοκρατία της Βουλγαρίας τιμώμενη χώρα στην Food Expo 2018

Τους μοναδικούς γαστρονομικούς θησαυρούς της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της κουζίνας της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της 5ης Food Expo 2018. Το εθνικό περίπτερο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 250 τ.μ. στο Hall 2 της FOOD EXPO 2018 και θα συμμετάσχουν 18 από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας. Ως τιμώμενη χώρα η Δημοκρατία της Βουλγαρίας και τα προϊόντα της θα βρεθούν στο επίκεντρο της έκθεσης FOOD EXPO, στόχος της οποίας είναι, μέσα από αυτή την κίνηση, να δώσει στους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες από τους κλάδους του χονδρεμπορίου, των διανομών, της οργανωμένης λιανικής, της εστίασης και των ξενοδοχείων, τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεγάλη γκάμα προϊόντων -πολλά από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη FOOD EXPO- και να εξετάσουν τις προοπτικές μίας εμπορικής συνεργασίας.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:45 - 02 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.