ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτο εργοστάσιο στις ΗΠΑ στα σκαριά από τη Megas Yeeros

10:46 - 16 Μαρ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τρίτο εργοστάσιο στις ΗΠΑ στα σκαριά από τη Megas Yeeros
Νέα μονάδα επεξεργασίας κρέατος σχεδιάζει να κάνει στις ΗΠΑ η παραγωγικής της μονάδας στην Αμερική, με η Megas Yeeros, σύμφωνα με όσα είπε χτες σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τις δυναμικές Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Λούστας. Όπως ανέφερε ο στόχος ενός τέτοιου σχεδίου είναι να γίνει έναρξη εργασιών μέσα στο 2019. Εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο το εργοστάσιο αυτό θα είναι το τρίτο της εταιρίας, μετά το ένα στον Ασπρόπυργο και το έτερο στο New Jersey.

Πάντως η εταιρία δίνει έμφαση στην ανάδειξη ενός νέου προϊόντος που έχει ξεκινήσει, του προψημένου γύρου. Φέτος, μετά από έρευνα τριών χρόνων κι επένδυση 2,2 εκατομμυρίων ευρώ στις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο λανσάρεται ο προψημένος γύρος σε Ευρώπη και Ελλάδα. Υπάρχει, άλλωστε, η ζήτηση στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εθνικ κουζίνας, για να μπει το εν λόγω προϊόν σε σάντουιτς σε διάφορους συνδυασμούς.

Μάλιστα σε ενδεχόμενο τρίτο εργοστάσιο η παραγωγή θα επικεντρωθεί στον προψημένο γύρο, που απαγορεύεται λόγω του εμπορικού ανταγωνισμού στο κρέας μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ να εισαχθεί από την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  μονάδα στο New Jersey της Αμερικής ήταν μια επένδυση 5 εκατ. ευρώ, παράγει κατεψυγμένο γύρο, καθώς μόνο έτσι επιτρέπεται να διακινηθεί στις ΗΠΑ σε ψητοπώλεία. Η μονάδα ξεκίνησε να παράγει από τον Αύγουστο του 2014. Πλέον, η μονάδα της Αμερικής ήδη τροφοδοτεί περί τις 20 πολιτείες της χώρας, ενώ κάνει εξαγωγές σε Καναδά, Παναμά και Ντουμπάι.

Ο κ. Λούστας άλλωστε πιστεύει ακράδαντα ότι το προϊόν έχει μεγάλες δυνατότητες να «περπατήσει» στις διεθνείς αγορές. «Νομίζω ότι ο γύρος είναι ένα παγκόσμιο προϊόν» τόνισε. Σημειώνεται ότι η εταιρία ξεκίνησε με τζίρο 2 εκατ. ευρώ το 2007 και σήμερα έχει φτάσει τα 36,3 εκατ. ευρώ, με τα 27,8 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα και τα 8,5 εκατ. από την Αμερική.  «Το όνειρό μου είναι να φτάσουμε τα 250 εκατ. ευρώ, χωρίς να είμαι υπερφύαλος» ανέφερε και πρόσθεσε ότι:  «Θα σκεφτόμουν πολύ για το ελληνικό χρηματιστήριο και ίσως για ένα ξένο χρηματιστήριο, εφόσον ηρεμήσουν τα πράγματα. Η εταιρεία προς το παρόν δεν έχει ανάγκη κεφαλαίων.»

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.