ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οινόραμα: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό κρασί από 10.000 επισκέπτες

23:32 - 16 Μαρ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Οινόραμα: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό κρασί από 10.000 επισκέπτες
Η οικονομία του κρασιού φαίνεται να αντιστέκεται στις πιέσεις της κρίσης ή έτσι τουλάχιστον καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της έκθεσης Οινόραμα, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ζάππειο Μέγαρο με τη μαζική συμμετοχή οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι περίπου 10.000 επαγγελματίες και οινόφιλοι που επισκέφθηκαν την έκθεση είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες από 2.000 διαφορετικές ετικέτες από 350 οινοποιεία και αποσταγματοποεία, ένα εύρος προσφοράς που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και που μπορεί να καλύψει κάθε επαγγελματική ανάγκη.

Ωστόσο, πέρα από τους αριθμούς, το στοιχείο εκείνο που κατά γενική ομολογία έκανε το φετινό Οινόραμα να ξεχωρίσει ήταν η «ποιότητα» των επισκεπτών. Φαίνεται πως έχει πλέον δημιουργηθεί ένα αρκετά μεγάλο κοινό ανθρώπων που γνωρίζουν το κρασί σε βάθος και ως καταναλωτές αναζητούν την υψηλή ποιότητα και συμβάλλουν με απολύτως καθοριστικό τρόπο στη συνεχή βελτίωση της ελληνικής οινικής παραγωγής.

Ο Jérôme Demière, γάλλος οινοπαραγωγός από την Καμπανία, που ήταν φέτος εκθέτης του Οινοράματος, δήλωσε «έκπληκτος από τις γνώσεις και το ενδιαφέρον των επισκεπτών», υπογραμμίζοντας πως στις περισσότερες εκθέσεις του εξωτερικού οι καταναλωτές επισκέπτες «έρχονται για να πιούν» κάτι που δεν βρήκε να ισχύει στο Οινόραμα. Την ίδια ακριβώς εντύπωση διαμόρφωσε και ο Ernst Loosen, ένας από τους σπουδαιότερους οινοπαραγωγούς της Γερμανίας, που επίσης ήταν εκθέτης στο φετινό Οινόραμα.

 Ο Τony Verbicaro, αρχισυντάκτης του περιοδικού La Champagne Viticole («Η Αμπελουργική Καμπανία»), που ήρθε στην Ελλάδα για να καλύψει δημοσιογραφικά τη συμμετοχή στο Οινόραματεσσάρων μικρών οίκων σαμπάνιας, αλλά και για να δοκιμάσει ελληνικά κρασιά, δήλωσε από την πλευρά του πως κάποιοι Γάλλοι διοργανωτές εκθέσεων θα είχαν πολλά πράγματα να μάθουν από τον τρόπο λειτουργίας του Οινοράματος.

Ο δυναμισμός του ελληνικού κρασιού αποτυπώνεται και στο μεγάλο αριθμό «νέων κυκλοφοριών», δηλαδή οίνων που λανσαρίστηκαν στην αγορά τον τελευταίο χρόνο (πολλά από αυτά για 1η φορά στο φετινό Οινόραμα), τα οποία σύμφωνα με τον κατάλογο της έκθεσης ήταν 417. Εν τω μεταξύ, η εσοδεία του 2017 αναδεικνύεται ως σπουδαία για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κρασιά φρέσκα και αρωματικά, με πολύ «καθαρές» γεύσεις και δυνατότητες μακρόχρονης παλαίωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.