ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορπή: Ανακύκλωση και διατροφική υγεία οι βασικές δράσεις ΕΚΚΕ

07:26 - 26 Απρ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Έμφαση στην ανάδειξη της σημασίας της κατανάλωσης ποιοτικού νερού, στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών περιλαμβάνει το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, που ανήκει στον όμιλο της Nestle.

Σημειώνεται ότι το νερό Κορπή παράγεται στα Ακαρνανικά Όρη σε προστατευόμενη περιοχή χωρίς άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες.

Οι πηγές Κορπή είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τον 20o αιώνα, ενώ τις επισκέπτονταν για να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις, όπως πέτρα στα νεφρά. «Το νερό της Κλεοπάτρας» είναι η επωνυμία που έχει δώσει η παράδοση στην περιοχή. Το νέο εργοστάσιο Κορπή ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα απασχολεί 51 μόνιμους εργαζόμενους.

Με φόντο την ανάγκη για διασφάλιση της υγείας η εταιρία Κορπή ετοιμάζει για το 2018 την καμπάνια «8 ποτήρια νερό» με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης νερού.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στο εργοστάσιο για 9η συνεχόμενη χρονιά, 80 παιδιά έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια και έμαθαν για το νερό και τον πλανήτη

Για πρώτη φορά, επίσης, θα διοργανωθεί ένα Roadshow σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ξεκινώντας τον Ιούνιο από την Πάτρα και το Μεσολόγγι με στόχος η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων για την πολυτιμότητα του νερού.

Ανακύκλωση

Παράλληλα αναμένεται να δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικού με θέμα την ανακύκλωση σε όλα τα digital μέσα. Η εταιρία στηρίζει την προώθηση της χρήσης της επαναχρησιμοποιούμενης σακούλας στα Super Market με την υπογραφή του Κορπή.

Επιπλέον στοχεύει την σταδιακή αύξηση στα μπουκάλια Κορπή σε ανακυκλώσιμο υλικό rPET κατά 25% μέχρι το 2025.

Ήδη στο πρόγραμμα ΕΚΚΕ του 2017 η εταιρία Κορπή σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα της Λευκάδας στήριξε την κατασκευή αυτόματου συστήματος για την ανατροφοδότηση των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό από το εργοστάσιο αφού δεν υπήρχε μέχρι τώρα αυτή η δυνατότητα σε κάποια κοντινή περιοχή

Παράλληλα με τη αξιοποίηση του νερού στο Μοναστηράκι Βόνιτσας η Κορπή στήριξε την παραγωγή ενέργειας για την παροχή wi fi υπηρεσιών στους κοινόχρηστους χώρους του χωριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νερό Κορπή κατέχει την τρίτη θέση στην κατανάλωση στη λεγόμενη «θερμή αγορά» με μερίδιο πάνω από 10%.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.