ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farms: Λανσάρει νέα προϊόντα και μισθώνει ακίνητα για παραγωγή ενέργειας

15:56 - 01 Μαϊ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Creta Farms: Λανσάρει νέα προϊόντα και μισθώνει ακίνητα για παραγωγή ενέργειας
Η εισηγμένη εταιρία αλλαντικών Creta Farms εισέρχεται για πρώτη φορά στην αγορά του ψητοπωλείου, μεγέθους 1 δις ευρώ, λανσάροντας το γύρο «Εν Ελλάδι».

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επώνυμος ελληνικός γύρος από 100% ελληνικό κρέας. Σε μία αγορά που κατά καιρούς έχουν υπάρξει κρούσματα σχετικά με την ποιότητα και την προέλευση του κρέατος, η είσοδος της Creta Farms δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς θα προσφέρει για πρώτη φορά στους επαγγελματίες του κλάδου επώνυμο προϊόν, ελληνικής προέλευσης για όλη τη γκάμα του ψητοπωλείου με γευστική και ποιοτική υπεροχή που φέρει όλες τις αξίες του brand name «Εν Ελλάδι. Ταυτόχρονα, για φέτος η εταιρία εισέρχεται και στην αγορά των πιτών λανσάροντας στο κανάλι του HO.RE.CA., μία καινοτομική σειρά «Εν Ελλάδι» πιτών ταψιού και σφολιατών με ζύμη και γέμιση «Εν Ελλάδι».  

Η  θυγατρική «ΦΑΡΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.», στα πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού, αναμένεται να συμβάλλει στις ταμειακές ροές του Ομίλου με την αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης που διαθέτει στη Θεσσαλία, στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά πάρκα). Ο Όμιλος δεν θα εμπλακεί στην επένδυση για την παραγωγή ενέργειας, αλλά θα αποκτά έσοδα από τη μίσθωση της γης, περιορίζοντας τους κινδύνους και επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά του στην παραγωγή και διάθεση κρέατος και προϊόντων κρέατος, τομείς που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία. Έχουν ληφθεί οι σχετικές άδειες και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσδιορισμός των τιμών της ενέργειας, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει η επένδυση. Σε ότι αφορά τις επενδύσεις στο εξωτερικό, ο Όμιλος έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του. Έχει σχεδιαστεί δυναμική προώθηση νέων κωδικών στην Κυπριακή αγορά μέσω της «Creta Farm Cyrpus LTD» και αναδιοργάνωση των λειτουργιών της.

Λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση στην Ελλάδα και οι συνακόλουθες δυσκολίες ρευστότητας για στήριξη επεκτατικής ανάπτυξης στο εξωτερικό, η νέα στρατηγική βασίζεται στην περαιτέρω επέκταση της κατοχύρωσης πατεντών των καινοτόμων προϊόντων του Ομίλου σε όλο τον κόσμο και μέσω συνεργασιών, ανάπτυξη των εσόδων χωρίς να απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις. Η στρατηγική βασίζεται στην αξιοποίηση των κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών και κυρίως της αποκτημένης τεχνογνωσίας.

Η συνεργασία στην Αυστραλία (Primo Meats) αποδίδει σημαντικά έσοδα από το 2015. H συνεργασία στην Ισπανία (Argal) αποδίδει ικανοποιητικά και εγγυημένα έσοδα από την τρέχουσα περίοδο, ενώ παράλληλα επανασχεδιάζεται η δραστηριοποίηση της θυγατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της εκμετάλλευσης των ευρεσιτεχνιών για δημιουργία ροών μέσω  δικαιωμάτων (royalties). Η εν λόγω θυγατρική διαθέτει παραγωγική εμπειρία, τεχνογνωσία και έχει πρόσβαση στην αγορά, στο χώρο της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Aνέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.