ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΓΣ Καλαβρύτων: Πλάνο ανάπτυξης και φρέσκο γάλα-Ο ρόλος της Σκλαβενίτης

10:24 - 03 Ιουλ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΑΓΣ Καλαβρύτων: Πλάνο ανάπτυξης και φρέσκο γάλα-Ο ρόλος της Σκλαβενίτης
Επενδύσεις ύψους 6,8 εκατ. ευρώ σχεδιάζει τα απόμενα τρία χρόνια ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός (ΑΓΣ) Καλαβρύτων.

Όπως ανέφερε κατά την ετήσια γενική συνέλευση ο κ. Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος του συνεταιρισμού και της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ θα υπάρξει επέκταση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του τυροκομείου του συνεταιρισμού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ. Μάλιστα η γενική συνέλευση ενέκρινε την υποβολή αιτήματος για ένταξη του έργου στο Μέτρο 421 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Επενδύσεις στη Μεταποίηση & Εμπορία Τροφίμων), με 50% επιδότηση.

Επιπλέον προβλέπεται η ίδρυση και κατασκευή μονάδας παραγωγής ζωοτροφών στην περιοχή Χόβολης, με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ (45% έμμεση επιδότηση μέσω απαλλαγής φορολογίας και 250.000 ιδία συμμετοχή). Στόχος είναι η νέα αυτή μονάδα να στηρίξει τους παραγωγούς Αχαΐας-Ηλείας-Αρκαδίας, ενώ αναμένται να κατατεθεί πρόταση για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό.

Πάντως η πορεία του Συνεταιρισμού είναι ανοδική με προβλέψεις για τζίρο φέτος να ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ. Πέρυσι καταγράφηκε αύξηση εσόδων 11% στα 26,25 εκατ. ευρώ, ενώ η προ φόρων κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 2,28 εκατ. ευρώ. Μοχλός στην πορεία είναι η συνεργασία με την αλυσίδα Σκλαβενίτης, όπου πλέον τοποθετείται και το φρέσκο γάλα. Συνολικά πέρυσι η παραγωγή ανήλθε στους 4.300 τόνους σε τυροκομικά με 100 τόνους να εξάγονται στις ΗΠΑ.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 03 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.