ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coca-Cola: Εισέρχεται στην αγορά αναψυκτικών με βάση την κάνναβη

19:36 - 17 Σεπ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Coca-Cola: Εισέρχεται στην αγορά αναψυκτικών με βάση την κάνναβη
Η Coca-Cola είναι γνωστή για το ομώνυμο ποτό με βάση την καφεΐνη, αλλά τώρα φαίνεται να εξετάζει να προσθέσει στη γκάμα της και ένα αναψυκτικό με διαφορετικό συστατικό: την κάνναβη.

Σύμφωνα με τον πρακτορείο ΒΝΝ Bloomberg του Καναδά, ο κολοσσός των αναψυκτικών βρίσκεται σε συνομιλίες με τον τοπικό παραγωγό Aurora Cannabis για την ανάπτυξη ποτών με βάση τη μαριχουάνα.

Αυτά δεν θα αποσκοπούν βέβαια στην εξάρτηση των καταναλωτών, αλλά στην ανακούφιση του πόνου. Η επιχείρηση αρνήθηκε μεν να σχολιάσει την πληροφορία, ωστόσο δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά την αγορά ποτών κάνναβης».

«Μαζί με πολλούς άλλους στη βιομηχανία ποτών παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοδραστικής κανναβιδιόλης ως συστατικού στα ποτά ευεξίας σε όλο τον κόσμο» ανέφερε η Coca-Cola.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το BNN Bloomberg ανέφερε ότι η Coca-Cola βρίσκεται σε «σοβαρές συνομιλίες» με την Aurora, αλλά η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί. Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση όμως, δήλωσε ότι οι συζητήσεις είναι αρκετά προχωρημένες.

Από πλευρά της, η Aurora, σε ξεχωριστή της δήλωση, σχολίασε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει πρωτοβουλίες επιχειρηματικής ανάπτυξης μέχρι να οριστικοποιηθούν, αλλά πρόσθεσε: «Η Aurora εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο των αναψυκτικών και σκοπεύουμε να εισέλθουμε στην αγορά αυτή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.